Ahmet Akpınar: “Josef’e ceza vermeyebilirler”

Beykozlu

New member
Beşiktaş Disiplin Heyeti Lideri Ahmet Akpınar, siyah-beyazlıların Ankaragücü ile deplasmanda oynadığı olaylı maç ve kırmızı kart nazarann Josef de Souza ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Sporx’ten Emrah Karalinç’e konuşan Ahmet Akpınar, Josef de Souza’nın kırmızı kartının kaldırılabileceğini ve PFDK Lider Vekili olarak nazaranv yaptığı periyotta emsal örneklerin olduğunu tabir etti.

“KEREM VE RÜŞTÜ’NÜN KARTLARINI İPTAL ETMİŞTİK”

Ahmet Akpınar, “Ankara’da yaşanan tatsız olayları tasvip etmiyorum. Oynadığımız rakibin tarihinde 8-0’ın acısı mı var? yıllare varan bir kuyruk acısı olduğunu düşünüyorum. Beklediğim bir durumdu. Beşiktaş taraftarları alınmadı stada. Adam olay çıkardı, oyuncuya vurdu. Bakıyoruz Josef de Souza sevk edildi. PFDK’da vazifedeyken Samsunspor’un kalecisi Kerem’in ve Rüştü Reçber’in kırmızı kartlarını iptal etmiştik. Bunu yapacak hamasetleri var mı? Kıymetli olan bu” sözlerini kullandı.

ANKARAGÜCÜ’NE CEZA GELECEK Mİ?

Alana giren kişi için ise Akpınar, “O çocuk hür kaldı. 40 yıllık avukatım. Hakime tek söz aksi bir şey söylesin, tutuklanır. Bu hafta Beşiktaş taraftarı atlarsa ne olacak? Ankaragücü’ne tribün kapatma ve para cezası vereceklerdir. Talimatlarda 5 maç var mı, var. Lakin bu cezayı veremezler. PFDK’da vazife yapanları bu ortalar kimler kimler aramıştı. Bu işler niçinse daima Beşiktaş’a denk geliyor” diye konuştu.

“SEVK YAPIP, CEZA TAYİNİ YOK DİYEBİLİRLER”

Brezilyalı futbolcunun kırmızı kartının iptal olması gerektiğini belirten Ahmet Akpınar kelamlarına şöyle devam etti:

“Josef’in kırmızı kartı iptal olmalı. TFF’nin ceza vermeme üzere bir niyeti olsaydı sevk etmezdi. Fakat sevk yaparlar ve ceza tayibir daha yer yok da diyebilir. Bu da bir formüldür. Rakipler Josef de Souza’ya ceza verilsin istiyorlar. Bugün Beşiktaş’a lakin yarın rakiplere birebir durum olabilir. Şahsa göre olmamalı kurallar. Trabzonspor Lideri saha içine girmedi mi? Balık bence baştan kokar. Dikkati çekmek istediğim şeylerden biri; futbolun ortasından gelmeyen bireyler heyetlerde yer almaması gerektiği görüşüdür.”

“FUTBOLDAN UZAK BİREYLER KURULLARDA”

Heyetlerde bakılırsav yapan bireylerin futboldan uzak olduğunu düşündüğünü lisana getiren Akpınar, “25 sene yöneticilik yaptım. Hazırlandık ve misyona geldik. Hayatta futbol maçına gitmeyenler şu anda kurullarda” diyerek kelamlarını tamamladı.