Alman taraftarların Dünya Kupası hayal kırıklığı

Beykozlu

New member
Dünya Kupası’nın favorilerinden Almanya’nın kümeden çıkamayarak dünya kupasından elenmesi, Alman taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

Köln’de AA mikrofonuna konuşan Alman taraftarların çoğunluğu, Dünya Kupası’ndan elenmelerinin niçinini, birinci maçta Japonya’ya karşı kaybettikleri maça bağladı.

Taraftarlardan Dieter, Dünya Kupası’nı başından beri takip ettiğini belirterek, “Takım epeyce âlâ oynadı, yalnızca şanssızdık. Şimdiye kadar Almanya’nın başında olan en âlâ antrenör. Dünya Kupası, Almanya olmadan zevk vermiyor. Japonya’nın golü geçersizdi. Dünya kupasını izlemeye devam edeceğim.” dedi.

Alman grubunun performansını son maçta beğendiğini belirten Zimmer, “Maç epeyce hoştu, epey güzel çaba ettiler lakin kâfi olmadı. Bence Japonya maçındaki gol hileliydi.” sözünü kullandı.

Maçta “şike” olduğunu sav eden Oliver, “Bu maç satılmıştı. Japonya maçında da birebiri oldu, o top dışarıdaydı. Japonya maçında dışarıdaki topu hakem gol olarak saydı. Alman ulusal grubu muhteşemdi, güçleri biraz yetersizdi. Almanya olmadan Dünya Kupası zevksiz.” diye konuştu.

Almanya’nın elenmesiyle hayal kırıklığı yaşadığını söz eden Klaus, “Dünkü maç âlâ başladı, ikinci yarıda yanlışlar oldu. Ulusal kadroda bu biçimde kusurlar olmaması lazım, yendik ancak puanımız yetmedi.” dedi.

“Almanya dün maçı kazandı fakat bir daha de elendik.” diyen Alfred, “Bence eleneceğimiz Japonya maçından daha sonra aşikâr olmuştu. Bence yeni ekip itimat vermedi. Brezilya benim favorim.” tabirlerini kullandı.

Maç daha sonrası yaşadığı hayal kırıklığını anlatan Daniel, “Maçı izledim lakin hayal kırıklığına uğradım. Futbolcuların konsantrasyonu eksikti. Antrenörün bir cürmü yok. Almanya her vakit Dünya Kupası’nı kazanamaz, diğer kadroların da kazanması lazım. Japonya Dünya Kupası’nı alırsa bile şaşırmam. Japonya maçında top dışarıdaydı, o topun dışarıda olduğunu görmeleri için yeni bir sistem kurmaları lazım.” diye konuştu.

Almanya’nın elenmeyi hak ettiğini savunan Reiner ise “Çünkü kadro uygun değildi. Evvelki Dünya Kupası’nda da tavşan üzere oynadılar. Ben futbolla ilgilenmiyorum fakat diğerleri izlemek isterse izlesin.” dedi.