Ankaragücü, Beşiktaş’tan özür diledi!

Beykozlu

New member
Kulüpler Birliği Vakfı Lideri Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Parıltı Çebi ve MKE Ankaragücü Lideri Faruk Koca, MKE Ankaragücü ile Beşiktaş içindeki maçta yaşanan taarruzdan ötürü bir basın toplantısı düzenledi.

Kulüpler Birliği Lideri Koç, “Zaman vakit maçlarda gerginlik düşünce olabilir. Kulüpler Birliği Vakfı olarak Ankaragücü – Beşiktaş maçında yaşanan taarruzun niçini ne olursa olsun, tüm kulüplere, tüm futbolculara yapılmıştır. Onbinlerce kişinin izlediği maçlarda olmasını istemeyiz. bu biçimde olaylar olabiliyor. Kıymetli olan ilgili şahısların sergilediği duruştur. Bu vahim hareketin esaslı bir camiayı bağlamamalıdır. İnşallah bir öteki maçta yaşanmaz. Hem Beşiktaş hem Ankaragücü liderleri ortalarında konuştular.” açıklamasıyla toplantıyı açtı.

FARUK KOCA: “BİZ ÖZÜR DİLİYORUZ!”

MKE Ankaragücü Kulübü Lideri Faruk Koca, “Maalesef mesken sahibi biz olduğumuz için yaşanan olayların sorumluluğu işin tabiatı gereği bize ilişkin. Bir tane taraftarın, 4.5 metrelik bir çiti aşarak alanda bir futbolcuyu tartaklamasını asla kabul etmiyoruz. Bu olaylar en epeyce konut sahibi grubu cezalandırmaktır. Taraftarı cezalandırmaktır. Onbinlerce insan coşkuyla maçı izlerken, 1-2 kişinin aksiyonu tüm camiayı töhmet altında bırakıyor.” dedi.

Koca, “Hem maçtan evvel, hem maçtan daha sonra yaşananlardan ötürü özür diledik Beşiktaş’tan. Bu kendi irademizle aldığımız bir karardı. Ali Koç ile yaptığımız görüşmede, kimi basın mensupları güzel olmayan ve grupları, liderleri töhmet altında bırakan tabirler kullanıyorlar. Maalesef bunlar, bundan besleniyorlar. Biz Ankaragücü topluluğu olarak yaşanan hadiselerden üzgünüz. Özür dilemek fazilettir. Bu tüp tutumları kendimiz sergileriz. Birilerinin egosundan ötürü yapmayız. Bu vesileyle Beşiktaş topluluğundan özür diliyoruz. Ahmet Liderimle birlikte Beşiktaş taraftar kümelerini ziyaret edeceğiz. Liderim da Ankara’ya geldiğinde ziyaret edecektir.” açıklamasını yaptı.

“O taraftar mahkemeye çıktı. Ankaragücü idaresi, o sürece dahil olmadı.” diyen Koca, “Taraftar kümelerinin avukatları sürece dahil olmuş. Biz bu biçimde bir hareketin yanında olmayız. Ankaragücü topluluğu büyüktür. en çok biz üzüldük. Birkaç kişinin aksiyonunu tasvip etmiyoruz.” tabirleriyle konuşmasını noktaladı.

ÇEBİ: “BEŞİKTAŞ TARAFTARINA SESLENİYORUM”

Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi ise, “Ankaragücü Kulübü’nü temsil eden en üst makam Sayın Lider ve İdare Kurulu’dur. Gösterdikleri nezakete, naifliğe, özürlerine teşekkür ediyorum. Bizim için ziyadesiyle kafidir. Liderim sağolun, fazlaca naziksiniz. Bu olaylar koca topluluklara mal edilemez. Beşiktaş taraftarına sesleniyorum. Biz de bu cins olayların yaşanmaması için tüm Beşiktaş topluluğunu, taaftlarını hassasiyete davet ediyoruz. Kabahati işleyen şahısların cezalandırılması için gerekenin yapılacağını ümit ediyorum. Hepimize geçmiş olsun.” kelamlarıyla toplantıyı kapattı.