Avrupa şampiyonu görme engelli yüzücünün gayesi olimpiyatlar

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Katıldığı karşılaşmalarda geçen yıl 10 Türkiye, 1 Avrupa şampiyonluğu elde eden ulusal yüzücü Yaman Rüzgar Kızılet, İngiltere’de düzenlenecek Para Yüzme Dünya Şampiyonası’ndan kota alıp olimpiyatlara katılmak istiyor.

Erzurum’da yaşayan 8. sınıf öğrencisi doğuştan görme engelli ulusal sportmen Adıyamanlı 14 yaşındaki Yaman Rüzgar, çocuk yaşlarda ilgi duyduğu yüzmede kendini geliştirip profesyonel sportmen oldu.

Katıldığı karşılaşmalarda bir yılda 10 Türkiye, 1 Avrupa şampiyonluğu elde eden ulusal yüzücü, antrenörü Mehmet Karyağdı nezaretinde kentteki Tam Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalışmalarını sürdürüyor.

Başarılı atlet, İngiltere’de 31 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda kota alıp olimpiyatlara katılmayı hedefliyor.

Yaman Rüzgar, AA muhabirine, çocuk yaşlarda ilgi duyduğu yüzme sporuyla hayata tutunduğunu söylemiş oldu.

Daha uygun yüzücü olmak için idmanları hiç aksatmadığını ve kendisini geliştirmek için çaba ettiğini anlatan atlet, “Antrenman ve çalışmalar güzel gidiyor, ağır biçimde şampiyonlara hazırlanıyoruz. Bu yıl İngiltere’deki dünya şampiyonası var, oradan muvaffakiyetle dönmek istiyorum.” dedi.

Yaman Rüzgar, geçen yıl Isparta’da kazandığı 4 altın 2 gümüş madalya ile Türkiye şampiyonluğunu 10’a çıkardığını belirterek, aile ve etrafındaki her insanın kendisine takviye verdiğini aktardı.

– “Engellerimi yıktım, gözümde kalan manisi de göz arkası ediyorum”

Engelli tüm bireylere spor yapmayı öneren Yaman Rüzgar, şu biçimde devam etti:

“Hedefim Allah’ın müsaadesiyle olimpiyatlara gitmek. Engellerimi yıktım, gözümdeki mahzuru de göz gerisi ediyorum. Engelliler meskenlerinde oturup kalmasın, toplum onları dışlamaz. Spor beşere güç verir, sporla daha olumlu oluyorsunuz. Herkese tavsiye ederim. Ülkemizi İngiltere’de en uygun biçimde temsil edip oradan olimpiyatlara gidip bayrağımızı dalgalandırmayı ve tüm dünyaya İstiklal Marşı’mızı dinletmek istiyorum.”

– Antrenör Mehmet Karyağdı: “Olimpiyatlara katılabilir, inanç veriyor”

Yüzme antrenörü Mehmet Karyağdı ise geçen yıldan bu yana katıldığı yurt içi ve dışı yarışlardan daima muvaffakiyetle dönen Yaman Rüzgar ile ağır çalıştıklarını söz etti.

Erzurum’da spor tesislerinin her manada kâfi olduğunu belirten Karyağdı, “İngiltere’de düzenlenecek şampiyonada kota almak için ağır çalışıyoruz. Yaman, olimpiyatlara katılabilir, inanç veriyor, çalışkan, disiplinli ve idmanı hiç kaçırmıyor. Bu durum eğitimini ve toplumsal ömrünü da engellemiyor. Ne okulundan ne de idmanında ödün vermiyor. Tüm engelli kardeşlerimizi tesislerimize bekliyoruz.” diye konuştu.