Başakşehir’in cins için umudu yüksek

Beykozlu

New member
UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off tipi rövanş maçında 25 Ağustos Perşembe günü Belçika takımı Antwerp’e konuk olacak Medipol Başakşehir’in teknik sorumlusu Erdinç Sözer, final niteliğinde bir maça çıkacaklarını söylemiş oldu.

Erdinç Sözer, grubun orta saha oyuncularından Deniz Türüç ile maçın oynanacağı Bosuil Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çok kıymetli bir maça çıkacaklarını aktaran Sözer, “Bizim için, oyuncular için epeyce değerli bir maç. Yarın bir final maçı oynayacağız. Birinci maç birliktee bitti. Birinci yarı birliktee bitti, ikinci yarıyı oynayacağız. Ona göre hazırlandık. Çok istekli oynamamız gerekiyor. Takımımız geniş, her oyuncuyu değerlendiremeye çalışacağız. Takımımıza itimadımız çok yüksek. Çok maç yaptık, tüm emeğimiz kümelere girmek içindi. O yüzden yarın o istekle galibiyeti almamız gerekiyor. Yarınki maçı hoş bir oyunla, kendi oyunumuzu alana yansıtarak kazanmak istiyoruz. Hoş bir sonuçla kümelere girmek istiyoruz.” dedi.

Sözer, Medipol Başakşehir’in alışıldık oyun sistemiyle alanda olacağını belirterek, “Kendi oyun sistemimizi alana yansıtmak istiyoruz. Pas ve gayeli oyunu. Yarın hayli kıymetli bir maç, final maçı, güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Kendine göre bir oyun sistemi var, birinci maçta gördük, onların da konum oyunu var. Hem savunmamız gerekiyor birebir vakitte atak noktasında epey uygun bir maç yapmamız gerekiyor.” formunda konuştu.

Geniş takımlarını bu maçta da değerlendireceklerini vurgulayan Sözer, “UEFA listesinde olmayan Nacer Chadli ve Crivelli yok lakin geniş bir takımımız var. Yarın ona göre birinci 11’imizi şekillendireceğiz. Sakatlık yok, yarın geniş kadroyu değerlendireceğiz. Nacer epeyce değerli ve uygun bir oyuncu. Uzun bir sakatlıktan döndü, pazar günü birinci maçını yaptı, o yüzden listeye yazılmamıştı. İlerleyen günlerde durumuna bakacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Sözer, Antwerp’in hafta sonunu maç yapmadan geçirmesinin avantaj olup olmayacağı sorusunu, “Antwerp dinlenmiş bir kadro, bize nazaran hazırlık için vakit içinderı vardı. Biz aslına bakarsan daima, 3-4 gün maç oynuyoruz, o ritim ortasında oynamaya alıştık. Maça nazaran takımımızda değişmeler yaptık, yarınki maça ona nazaran hazırlandık. Bu durumun iki ekip için de hayli fark yaratacağını zannetmiyorum. Ekibi düzgün hazırladığımızı düşünüyorum.” formunda yanıtladı.

Deniz Türüç: “Amacımız güzel bir futbolla kazanmak ve kümelere kalmak”

Medipol Başakşehirli futbolcu Deniz Türüç ise güçlü bir maç oynayacaklarını belirterek, “Çok değerli bir maç oynayacağız. Çok sıkıntı bir müsabaka bizi bekliyor. Maksadımız âlâ bir futbolla kazanmak ve kümelere kalmak. Benim için yarın favori yok. Onlarda da bizde de güzel oyuncular var. Dominant bir oyunla çabayı kazanmak istiyoruz. “ tabirlerini kullandı.

Deniz, Antwerp Teknik Yöneticisi Van Bommel’in taraftarlarının boğucu baskısıyla maçı kazanacakları istikametindeki kelamlarıyla ilgili soruya, “Taraftar olarak hayli zorlanacağımızı düşünmüyorum. Türkiye’de buradan epeyce daha şiddetli atmosferlerde oynadık. Taraftar bizi etkilemez.” karşılığını verdi.