Berna Gözbaşı: “Bu maddeyle yönetici bulamayız”

Beykozlu

New member
Spor Toto Harika Lig’in 33. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor ile 1-1 birliktee kalan Yukatel Kayserispor’un kulüp lideri Berna Gözbaşı, maçın akabinde açıklamalarda bulundu.

Gözbaşı, stat çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şanssız bir golle 2 puanı kaçırdıklarını söylemiş oldu.

Genel olarak oynanan futboldan şad olduklarını söz eden Gözbaşı, akıllarının salı günü kupada Trabzonspor ile oynayacakları yarı final maçında olduğunu belirtti.

Büsbütün kupaya odaklandıklarını kaydeden Gözbaşı, “Bugün karşımızda bizim de geçen sene oldukcaça yaşadığımız düşmeme gayreti veren bir Çaykur Rizespor vardı. Onlar karşısında şanssız bir golle geriye düşüp, tekrar ekip olarak tepki verip 1 puanı aldığı için ekibimi kutluyorum. İnşallah salı günü de âlâ bir uğraş veririz. Büsbütün kupaya odaklıyız.” diye konuştu.

“Yayın geliri düşüyor”

Bir basın mensubunun, “Hafta içi Kulüpler Birliğinin toplantısı vardı. Yayın ihalesi ve federasyon başkanlık seçiminde Kayserispor’un tavrı nedir?” sorusu üzerine Gözbaşı, yayıncı kuruluşun kendilerine opsiyonlar sunduğunu anlattı.

Bu mevzuyu kulüp liderleriyle istişare ettiklerini lisana getiren Gözbaşı, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Onların sunduğu seçeneklerden biri hakkında çoğunluğun sonucunı, Kulüpler Birliği liderimiz, federasyonun mevcut liderine iletti. Görüş ayrılıkları alışılmış ki var ancak çoğunluğun verdiği karar iletildi. Yayın geliri düşüyor. Gelecek sene gerçekten bütün kulüpler üzere ben de epey telaşlıyım. Kurun yükselişi, yayın gelirinin daima düşüşü, kulübünün gelecek sene planlamaları kapsamında beni ve herkesi düşündürüyor. İnşallah artık sonuçlanır. En azından planlama yapmak için de biz bunu bekliyoruz.”

Gözbaşı, federasyon seçimine ait istişare ettikleri isimler olduğunu lakin bunları açıklamanın şu anda gerçek olmayacağını aktardı.

Spor maddesine da değinen Gözbaşı, “Spor yasasında kulüpler için faydalı unsurlar de var. Bu hafta bu mevzuyu konuşmak için Ankara’ya gideceğiz. Kontroller de olsun ancak bu kadar kısıtlamaya yönetici bulamayız diye düşünüyorum. Çarşamba günü istişare etmek isteğimiz unsurları kendi ortamızda görüşmeye gideceğiz.” tabirlerini kullandı.