Bir erkek eşinden neden soğur ?

Esenyurtlu

Global Mod
Global Mod
Bir Erkek Eşinden Neden Soğur? Cevaplar Bambaşka!

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün biraz erkeklerin gizli dünyasına inmeye, onlara neden eşlerinden soğuduklarını sorgulamaya karar verdim. Yani, tabii ki ben bir erkek olarak kendimden yola çıkarak bir çözüm önerisi sunmayacağım. Çünkü erkekler çözüm odaklıdır, değil mi? Hadi gelin, biraz eğlenelim, biraz da düşleyelim! Neden erkekler bazen, "Eşimle ne oldu?!" diye düşünmeye başlar? İşte bazı olasılıklar!

Erkekler Çözüm Arar, Kadınlar Empati!

Bana sorarsanız, erkeklerin eşlerinden soğumalarının en büyük nedeni, kadınların sorularına verdikleri cevaplarla ilgilidir. Erkekler çözüm ararken, kadınlar çoğunlukla empatik yaklaşırlar. Bu empati bazen, bir erkeğin aklındaki çözüm önerisiyle uyuşmaz ve durum komik bir hal alabilir.

Düşünün bir kere! Erkeğin kafasında çözülmesi gereken bir sorun var. Hemen, 'Sorun nedir? Çözümü var mı?' diye soruyor. Kadın ise, 'Ayy, bu kadar zor olmasaydı keşke! Neden her şey bu kadar karmaşık?’ diyerek devreye giriyor. Erkek şaşkınlıkla, "Benim derdim çözüm!" derken, kadın “Ayy ne kadar üzgünsün, her şeyin kolayca hallolması için ne yapabiliriz?” diye düşünür.

İşte tam da bu yüzden erkek, bazen eşinden biraz uzaklaşabilir. Çözüm odaklı yaklaşımlar, empatik yaklaşımlara karışınca, işler tuhaflaşabiliyor.

Kadınlar Fazla Empatik Olduklarında, Erkekler İstemeden Bunalıma Girebilir!

Kadınlar çok empatik olduğunda, erkekler “Bunaltıyorlar!” diye düşünebilirler. Ama tabii ki burada bahsedilen gerçek bunalım değil, sadece küçük bir ‘eğlenceli uzaklaşma’ durumu. Erkek, “Beni anlamıyorsun!” dediğinde, kadının verdiği cevap şöyle olabilir: “Evet, seni anlamaya çalışıyorum ama her şeyin altından kalkacak gücün olduğuna inanıyorum!” Bu tür empatik cümleler, bazen erkeklerin kendini gereksiz yere sorgulamaya başlamasına yol açabilir.

Mesela, erkek işten yorgun bir şekilde evine gelir ve eşine, “Bugün biraz kötüydüm, çok stresliydim” der. Kadın hemen empatik şekilde: “Ah canım, ne kadar üzgünsün! Sana nasıl yardımcı olabilirim?” der. Erkeğin kafasında ise tek bir soru vardır: “Nasıl yardımcı olabilirim? Hangi düğmeye basarak rahatlayabilirim?”

Erkek, rahatlamaya çalışırken, eşinin aşırı anlayışlı ve empatik tavırları ile daha da bunalıma girebilir. Hani diyor ya; “Tamam, biraz da rahat bırakın beni, yoksa başım dönecek!”

Erkekler İhtiyaçlarını Anlamaz, Kadınlar Ne Zaman Anlayacak?

Her erkek, ilişkilerde bir 'problem çözme' uzmanıdır. Ama eşlerinden bazen 'şey' isterler ve bunu o kadar açık şekilde ifade edemezler. Yani, erkekler aslında bazen eşlerinden ne istediklerini kendileri de tam bilmiyorlar.

Erkek, "Eşim bir gün bana romantik bir akşam yemeği hazırlarsa, mutlu olurum" demek yerine, bir bakıyorsunuz, ekranda kadın, yemek tariflerine bakıyor, "Neden bu kadar kararsızsın? Ne istiyorsun?" diye soruyor. Erkek ise şöyle diyor: “Sadece bana biraz alan bırakın!”

Bunu söylemek istemiyor ama bir şekilde bir şeyin eksik olduğunu hissettiriyor. Kadın ise empatik yaklaşımla, "Ne eksik?" diye soruyor. Bu kısır döngü bir noktada erkeği soğutmaya başlayabilir.

Erkeklerin “Kendi Zamanları” ve Eşlerinden Uzaklaşma!

Bir başka sebep ise erkeklerin 'kendi zamanına' ihtiyaç duyması! Erkekler bazen eşlerinden biraz uzaklaşmak isterler. “Beni anlama, sadece bırak bir saat kafamı dinleyeyim” diyebilirler. Kadınlar ise hemen, “Sana nasıl yardımcı olabilirim? Ne oldu? Beni neden dışlıyorsun?” diye sorabilirler. Erkek biraz daha geri çekildikçe, kadınlar da biraz daha yaklaşabilir.

Bunlar bazen erkeklerin 'soğuma' noktasına gelmesinin sebeplerinden biridir. Tüm bu ilgi ve empati, biraz fazla geldiğinde erkek "Tamam, tam ben de boşlukta kalmışken, bu kadar yakın olma!" diyecek kadar yakın hissetmeyebilir.

Sonuçta Herkesin İhtiyacı Farklıdır!

Özetle, her ilişkide olduğu gibi, erkeklerin de eşlerinden soğuma sebepleri farklı olabilir. Kimisi çözüm odaklı, kimisi biraz daha rahatlayıp ‘ne olacak ki’ tavrıyla bakabilir. Her bireyin ihtiyaçları farklı ve bu da bazen, yanlış anlaşılmalara sebep olabilir.

Şimdi sizlere soruyorum forumdaşlar: Erkekler eşlerinden neden soğur? Hadi hep birlikte cevaplayalım ve bu muazzam tartışmayı eğlenceli bir hale getirelim!

Bunu yazarken eğlendim ve umarım siz de keyif alırsınız! Yorumlarda görüşmek üzere!