“Birçok insan Ukrayna'daki korku göz önüne alındığında nasıl yardımcı olabileceklerini bilmiyor”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Sarhoş Gonzales bir Berlin çocuğu. Çünkü burada Kanadalı müzisyen Jason Charles Beck, 1990'ların sonlarında kişisel soğuk gonzalesini icat etti. Ve hayranları onu özellikle burada sevdiği için, Malakoff Kowalski, Igor Levit ve Johanna Summer ile Philarmonie'deki büyük gösteriden önceki akşam, Kreuzberg'deki Orania Hotel'de daha küçük bir ölçekte ek bir gösteri veriyor. Amaç: Ukrayna'da bir ambulans için yeterli para.

Bay Gonzales, Berlin Yardım Konseri ile Fikrini Nasıl Aldınız? Ukrayna?

Köln Cares, birkaç yıl önce farkında olduğum bir organizasyon. Birçok insan Ukrayna ve Orta Doğu'daki bu dehşet karşısında nasıl yardımcı olabileceklerini bilmiyor. Birçok kişi haklı olarak çevrimiçi bir şey gönderir. Ama merak ediyorum: Yardım etmek için ne yapabilirim? Kızıl Haç ve sınırsız doktorlar da iyi işler yapacaklar. Ama çoğu zaman, bağış yaptığınızda, bu duygu içeri girer: paraya gerçekten ne olur? Nerede istediğim yerde önemli olduğundan nasıl emin olabilirim?

Joel Saget/DPA

Kişiye

20 Mart 1972'de Montreal'de Jason Charles Beck olarak doğan Chilly Gonzales, Kanadalı bir müzisyen. 1998 ve 2003 yılları arasında Berlin'de yaşadı, sonra Paris'te yaşadı ve 2011 yılında Köln'e yerleşti. 2004'te “Solo Piano” rekoru ile atılım yaptı. En son albümü “Gonzo” 2024'te “F*CK Wagner”, “Ice” ve “Eau de Cologne” gibi şarkılarla yayınlandı.

Ve bu Köln umurunda mı emin?

Hangi iş yaptıklarını görme fırsatım oldu. Bir kamyona elektronik tekerlekli sandalye yüklemek için bu insanlarla bir gün geçirdim. Daha sonra tekerlekli sandalyelerin Ukrayna'ya nasıl geldiğini gördüm. Ayrıca bu tekerlekli sandalyelerden birinde çok küçük bir çocuk gibi bir fotoğraf. O anda bir müzisyen olarak tüm çalışmamın gerçekten iyi bir neden olduğunu hissettim. Köln'de Köln Cares için 15.000 Euro alabildiğimiz bir konser oynadık. Sonra düşündük: Her şeyi Berlin'de tekrar yapalım.

O zaman Berlin'de ne yapmayı planlıyorsunuz?

Her neyse, 3 Haziran'da Filarmoni'de arkadaşım Malakoff Kowalski'ye eşlik etmek için Berlin'e geliyorum. Igor Levit ve Johanna Summer da orada. Bu yüzden Orania Hotel ile temasa geçtim. Odaya cömertçe sponsorlarlar. Ve Bechstein harika bir piyano sağlıyor. Herkes elinden geleni yapıyor. Daha sonra para için Ukrayna ambulansı ödenecek. Bence bu harika. Ne yazık ki, Ukrayna'daki durum tekrar kafaya geliyor. Ondan önce gözlerimizi kapatmamalıyız.

“Moskova'da oynar mıyım? Boykotte için olma eğiliminde değilim”

O akşam Orania otelinde ne oynayacaksınız? Ayrıca hangi dört el ya da herkes işini yapıyor mu?

Ben çetenin başı. Ve onu eğlendirmeyi seviyorum. Tüm kataloğumdan parçalar çalacağım. Ayrıca etkileşim kuracağız: Johanna ve Malakoff. Igor ve ben. Mümkün olan her şey! Artık müzikal bir aileyiz. Belki de dört hepimizin piyanoya sıkıştığımız bir an da vardır – eğer fiziksel olarak mümkünse. Bana bırak, onunla ilgileneceğim! Soğuk Gonzales modunda rahat, komik bir gösteri olacak: eğer eğlenceliyse buna değer.

Kiev'de tekrar Ukrayna'da oynamak ister misiniz?

Asla söylemeyin. Geçmişte zaten harika şovlarım vardı. Ben buna açığım – grubumun ve ekibimin orada tekrar güvende olduğuna güvenirim.

Savaşın bitiminden sonra Moskova'da tekrar performans gösterdiğini de hayal edebiliyor musunuz?

Geçmişteki şovlar Kiev'de olduğu kadar iyiydi. Şu an için bu soruyu çok varsayımsal buluyorum. Orada kendimi güvende hissetmezdim. Öte yandan, bir ülkedeki insanların hükümetleri için cezalandırılması gerektiğine inanmıyorum. Almanya veya Kanada'nın yakında gerçekten kötü bir hükümet alacağını hayal edin: Bir sanatçı olarak neden bir ülkenin tüm insanları tarafından cezalandırılmalısınız? Moskova'da bir konser oynarsam, herkes Putin hayranı ve Ukrayna'da ne yaptığını olmazdı. Yani: Moskova'da oynar mıyım? Soru akut olarak ortaya çıkmaz. Ama ben Boykotte için olma eğilimindeyim.

Berlin'e ne zaman varıyorsun?

İster inanın ister inanmayın: sadece gösteri gününde. Deutsche Bahn'ın en iyi tarafını gösterdiğini umalım.

Berlin'e geri dönmen için bu sizin için nasıl hissediyor? Burada bir zamanlar şeftali ve Feist ile biçimlendirici bir zaman geçirdiniz.

Ben de sahnede şunu söylemek isterim: Kanada'da Montreal'de doğdum. Ancak Soğuk Gonzales'in doğum yeri Berlin. Her zaman çok farkındayım, her zaman oradayım. Sadece birkaç ay önce konser salonunda ve önünde Tempodrom'da bir rock'n 'rulo şovu ve sahneye çıkan rapçi Haiyti ile oynadım. Son yıllarda tekrar Hip -hop ile çalışmaktan mutluluk duydum. Berlin'de birçok rapçi yaşıyor. Berlin bana her zaman bir itiş verir, böylece cesarete cesaret ederim. Çünkü burada insanlara güvenebilirim.

Soğuk Gonzales: Ukrayna için yardım konseri. Orania Berlin, Oranienstraße 40, 2 Haziran Pazartesi, 8.30, VVK 165 Euro