Brezilya hükümeti Pele’nin vefatı niçiniyle 3 günlük yas ilan etti

Adanali

Member
Brezilya Devlet Lideri Jair Bolsonaro imzasıyla resmi gazetede yayımlanan kararnamede, “Edson Arantes do Nascimento, Pele’nin vefatından duyulan kederin bir göstergesi olarak, bu kararnamenin yayımlandığı tarihten itibaren ülke geneli 3 günlük ulusal yas ilan edildi” ifadesine yer verildi.

Bolsonaro, Twitter hesabından Pele’nin vefatına ait paylaşımında, “Tüm ailesinin ve arkadaşlarının bu güç günleri aşmaları için İlaha dua ediyorum. Pele, futbolu sanata ve cümbüşe dönüştürdü ve Brezilya’nın ismini futbol ile dünyaya duyurdu. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” tabirlerini kullandı.

– Com pesar o passamento de um homem, que pelo futebol, levou o nome do Brasil para o mundo. Transformou o futebol em arte e alegria.

– Que Deus conforte sua família e que o acolha na sua infinita misericórdia. pic.twitter.com/AVlw5IDUHX

— Jair M. Bolsonaro (@jairbolsonaro) December 29, 2022

Efsane futbolcu Pele, 29 Kasım’dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını yitirmişti.

Pele’nin cenaze merasiminin 3 Ocak‘ta, mesleğinin büyük kısmının geçtiği Santos Stadyumu’nda düzenleneceği bildirilmişti.

Seçilmiş Devlet Lideri Silva’dan Pele için taziye mesajı

Brezilya’nın seçilmiş Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, efsane futbolcu Pele’nin mevti niçiniyle taziye bildirisi yayımladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Silva, “Brezilyalı gençlerin sahip olmadığı bir ayrıcalık edindim, Pele’yi Pacaembu ve Morumbi’de oynarken canlı izledim. Pele’nin gösterisini gördüm. Zira top ona geldiğinde her vakit özel bir şey yaptı ve bu sıklıkla golle sonuçlandı” ifadesini kullandı.

Eu tive o privilégio que os brasileiros mais jovens não tiveram: eu vi o Pelé jogar, ao vivo, no Pacaembu e Morumbi. Jogar, não. Eu vi o Pelé dar show. Porque quando pegava na bola ele sempre fazia algo especial, que muitas vezes acabava em gol.

📸
: @ricardostuckert pic.twitter.com/YQs3K119t9

— Lula (@LulaOficial) December 29, 2022

Pele’nin ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulunan Silva, şunları kaydetti:

“Ülkemizin ismini onun kadar ileri götüren hayli az Brezilyalı vardır. Lisanı Portekizceden ne kadar farklı olsa da, gezegenin dört bir yanından gelen yabancılar hayli geçmeden sihirli kelimeyi söylem etmenin bir yolunu buldular: ‘Pele’.”

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, 29 Kasım’dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını yitirmişti.