Carlo Ancelotti: “Barça oyunu bana göre değil”

Beykozlu

New member
La Liga’da 16 Ekim Pazar günü Barcelona ile karşılaşacak olan Real Madrid’in deneyimli teknik yöneticisi Carlo Ancelotti, dev maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Maçın değerinin farkında olduklarını söyleyen Ancelotti, “Her vakit olduğunu üzere bu maçın beşerler için ne kadar değerli olduğunu bilerek alana çıkmalıyız. İki kadro da çok güzel takımlara sahip. Lakin bu maça başkalarından farklı bir biçimde hazırlanmadık. Tek yapmamız gereken maç saatinde alanda hislerimizi daha ağır yaşamak ve bunu kendi lehimize yapmak.” dedi.

Maçta oynayıp oynamayacağı bilinmeyen olan oyuncular için konuşan Carlo Ancelotti, “Courtois düzgün durumda lakin kadroyla bir arada epeyce az idmana çıktı. Şu anda tam manasıyla fit olduğunu söyleyemem. Maç saatine kadar durumunu takip edeceğiz fakat şimdilik yalnızca idman yapması gerekiyor. Rüdiger’de ise rastgele bir sorun yok. Kendini çok yeterli hissediyor. O, tam bir savaşçı ve maç için pek sabırsız durumda.” sözlerini kullandı.

Rakipleri Barcelona hakkında konuşan deneyimli teknik adam, “İki ekibin da kendilerine has karakteristik oyunları var. Bizim, onların tersine ikinci yarıları daha yeterli oynadığımız hakikat lakin bu maçı tesirler mi emin değilim. Futbolu bir daha icat etmeme gerek yok. Geçtiğimiz yıl PSG üzere maçlarda oynadığımız üzere bir bütün halinde oynamalıyız. Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde biraz ıstırap çekse de ligde yalnızca 1 birliktelik aldı. Tarihlerine bakarsanız Barcelona’nın daima bu üslup bir oyun anlayışı izlediğini görürsünüz. Taraftarları da bunu seviyor ve bununla başarılı oluyorlar. Bana sorarsanız yalnızca bir oyun anlayışına sahip olmak fazlaca da yanlışsız değil. Elinizdeki oyuncular her yıl değişebiliyor ve ben her vakit oyuncuları rahat ettirmekten yanayım.” kelamlarını sarf etti.