Charles Leclerc’ten Monza itirafı: “Zor olacak!”

Beykozlu

New member
Ferrari pilotu Charles Leclerc, Monza’daki suratlarının, geçen haftaki Hollanda yarışından daha makûs olabileceğinin sinyallerini verdi.

Genç pilot, Monza’nın Ferrari’nin eksiklerini Zandvoort pistine nazaran daha epey hissedecekleri bir yer olarak nitelendirdi. Şampiyonluk adayı pilot, konut sahibi oldukları pistin şuanki otomobilleri için uygun olmadığının farkında.

“MONZA’DA YA HIZLSINIZDIR YA DA YAVAŞ”

İtalyadaki Monza pisti, otomobillerdeki “yere basma” özelliği açısından takvimde bulunan ihtiyacı en düşük pist ve bu sebepten dolayı burası hem de “Temple of Speed” yani “Hız Tapınağı” olarak da bilinir.

Pistteki uzun düzlükler yalnızca araçları yavaşlatmak için birkaç şikan mevcut. Bu niçinle Monza, yüksek süratte düşük sürtünme ve aerodinami verimliliğini kıymetli kılan bir pist…

Sonuç olarak bir evvel Ferrari’nin bir diğer yüksek süratli pist olan SPA’da RedBull tarafınca ezici bir üstünlükle bozguna uğratılmasının akabinde Leclerc, Monza’nın kadrosu için hayli güçlü geçeceğinin farkında.

“SABIRSIZLANIYORUM”

Charles Leclerc, performans tasalarına karşın bu hafta Tifosi önünde yarışa hazırlanmanın tadını çıkaracak. Mercedes’in yaptığı stratejik kusur ile bir arada Zandvoort’ta son basamaktan podyuma çıkan genç pilot’un tüm odağı şu an, Monza’da grup olarak neler yapabileceklerinde.

Zandvoort yarışından daha sonra Hollanda basının Monza hakkında sorduğu sorulara ise, “Kağıt üzerinde en yeterli olduğumuz pistlerden biri değil lakin bir daha de oraya gitmeyi dört gözle bekliyorum, her vakit olduğu üzere hayli büyük bir takviyeye sahibiz. Bunun için sahiden sabırsızlanıyorum, lakin performans olarak maalesef bu haftasonundan daha güç olacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Hollanda’daki yarış, son çeşitlerde giren güvenlik aracı sebebiyle kesintiye uğramamış olsaydı; Ferrari, iki Mercedes aracının da orta hamurlu lastiklerle başlamasının akabinde podyuma çıkamayacaktı.

”MERCEDES’TEN BEKLEMEZDİM’

Charles, yarış boyunca Verstappen’in üzerinde baskı kurabilen Mercedes araçlarının temposuna da şaşırdığını belirtti “Kesinlikle şaşırdım, sert hamurda mı!” dedi ve çabucak akabinde, “Bence herkes her geçen gün kendini geliştiriyor, son yarışlarda yarış temposu konusunda zorlanıyorduk, artık Mercedes de bu uğraşın ortasında ve fazlaca süratliler. Bilhassa sert hamurda son derece süratliydiler. Bence yumuşak lastiklerdeki süratimiz başlangıçta sahiden güzeldi. Kullanılmış lastiklerimiz vardı ve Max ise yeni lastikler kullanıyordu, bu yüzden farkın aşağı üst beklediğimiz üzere olduğunu düşünüyorum. Lakin orta hamur lastiklerde muhakkak beklediğimizden daha yavaştık.” sözlerini kullandı.