Deniz Öncü, İspanya’da 4. oldu

Beykozlu

New member
Ulusal motosikletçi Deniz Öncü, İspanya’da düzenlenen FIM Dünya Moto3 Şampiyonası’nın 15. ayağındaki yarışta 4. oldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya nazaran Deniz Öncü, Milletlerarası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafınca Alcaniz kentindeki Aragon Pisti’nde düzenlenen yarışta gayret etti.

Büyük bir rekabetin yaşandığı yarışta Deniz Öncü, Red Bull KTM Tech3 kadrosuyla damalı bayrağı 4. sırada geçti.

Yarışı, Autosolar GASGAS Aspar kadrosundan Izan Guevara birinci, Sterilgarda Husqvarna Max grubundan Ayumu Sasaki ikinci, Red Bull KTM Ajo kadrosundan Daniel Holgado ise üçüncü sırada bitirdi.

Deniz Öncü, yarış daha sonrası yaptığı açıklamada, “İyi bir başlangıç yapmaya çalıştım fakat birinci 3 farkı hayli çabuk açtı, bu yüzden onları yakalamak zordu. Elimden gelenin en güzelini yaptım ve her şeyi denedim. Bu benim için diğer kıymetli bir 4’üncülük oldu. Asya’ya gitmedilk evvel şampiyonada hala talihimiz devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Pilotlar genel klasmanında Deniz Öncü, 153 puanla 6. sırada yer alırken, Izan Guevara 229 puanla birinci, Sergio Garcia 196 puanla ikinci, Dennis Foggia ise 171 puanla 3. sırada bulunuyor.