Domenec Torrent: “Gelecek yılın çalışmalarını durdurduk”

Beykozlu

New member
Galatasaray Teknik Yöneticisi Domenec Torrent, Altay müsabakasının akabinde açıklamalarda bulundu.

Kaçırdıkları gollerle ilgili konuşan Domenec Torrent “Kazandık lakin şad değilim. 1 gol attık, birinci yarıda 4 gol talihimiz vardı. Bütün sene boyunca hem benimle, birebir vakitte Fatih Terim’le yaşanan şeyi yaşadı ekip. Gol atamazsanız, acı çekersiniz. Ligde en epeyce konuma giren 3. ya da 4. ekibiz ancak atamıyoruz.” dedi.

Ekipteki gol sorunu hakkında kelamlarına devam eden İspanyol teknik adam “Galatasaray kadar büyük bir kulüp, sıralamada bu şekil yerde olunca, bitiricilik meseleleri da olabiliyor. Biz de en epeyce gol atan Kerem Aktürkoğlu. 9 gol attı. Trabzonspor iki üç konum yakaladı ve attı, biz ise altı yedi durumda sonuç alamadık. İdmanlara göre en uygun oyuncuları seçiyorum.” sözlerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE 65. DAKİKADA KOPUYOR”

Torrent, Fatih Terim periyodunda de kendi misyon yaptığı periyotta de Galatasaray’ın epey durum yakalamasına karşın bunlardan azını gole çevirdiğini belirterek, “Galatasaray daha evvel de bizim üzere epey konum buluyordu. Çok fazla kontratağa yakalanıyordu. Birinci başta bizim de başımıza birebiri geldi. Türkiye’de aşağı üst 65. dakikada maç kopmuş oluyor.” dedi.

ARDA TURAN VE RYAN BABEL….

Torrent, Arda Turan ve Ryan Babel’e talih vermesiyle ilgili bir soru üzerine şu biçimde konuştu:

Oyuncu seçmek kolay değil. Zira biroldukça sefer 5 tane fazlaca güzel idman çıkartan oyuncuyu takım haricinde bırakmak zorunda kaldım. Nasıl oynamak istediğimize nazaran listeyi dengelemeye çalışıyoruz. kimselerle sıkıntım yok. Arda daha evvel sakatlığıyla ilgili oynayamadı. Avrupa’da güya onu ben oynatmıyormuşum denmiş lakin gerçek bu değildi. Görüyorsunuz esasen Arda oynuyor. Her idmanda epey olumlu, elinden geleni veriyor.

“GELECEK SENE ÇALIŞMALARI DURDU”

Tek odaklandığı noktanın maç kazanmak olduğunu söyleyen Torrent, şunları kaydetti:

Sportif yöneticimizle önümüzdeki dönemle ilgili bir takım düşünmüştük. Kaleciler hariç saha oyuncusu olarak 20 futbolcu düşünüyorduk. Zira hak eden oyuncuyu takım dışı istemiyorduk. Şu anda orta vermiş durumdayız, kulüpteki süreci biliyorsunuz. Orta vermek durumundayız, diğer bir hoca ile devam etmek isterlerse haklarıdır, bunu da kabul etmek gerekir. Fenerbahçe’ye karşı maçı kaybettikten daha sonra Galatasaray için artık dönem bitti, esprisi kalmadı havası vardı. Tek gerçek şu, Galatasaray’ın bu dönem için rastgele bir şampiyonluğu olmayacak. Beni buraya kontratla alan kulübü de taraftarı da epey seviyorum.

GENÇLER İÇİN AÇIKLAMA

Torrent gençlere epeyce güvendiğini belirterek, “Umarım bir talihim olur da dönem öncesi periyotta onlarla çalışırız. Bilhassa 3 oyuncu var, nitekim bayılıyorum onlara. Lakin şu anda Galatasaray’ın sakinleşme evresi. Eminim ki genç futbolcular benimle de olur, diğeriyle da olur, dönem öncesi periyotta fırsat bulacaklardır.” dedi.