Edirneli güreşçinin maksadı ulusal forma!

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Edirne’de güreş antrenörü babasının teşvikiyle spora başlayan güreşçi İremnur Hatipler, ulusal formayla şampiyonluklar yaşamak istiyor.

Edirne Şahi Spor Kulübünün başarılı güreşçisi 17 yaşındaki Hatipler, 8 yıl evvel başladığı güreş branşında iki Türkiye şampiyonluğu elde etti. Hatipler milletlerarası turnuvalarda da biroldukça kere kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Ayak bileğinden yaşadığı sakatlığın akabinde Edirne Spor Salonu’nda antrenörler eşliğinde bir daha idmanlara başlayan başarılı güreşçi, hasret kaldığı ulusal formayı giyip Avrupa ve dünya şampiyonlarında Türkiye’yi muvaffakiyetle temsil etmek istiyor.

Hatipler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşi fazlaca sevdiğini ve uzun yıllar devam etmek istediğini söylemiş oldu.

Antrenör babasının yönlendirmesiyle güreşe başladığını anlatan Hatipler, “Profesyonel olarak 8 yıldan beri güreş yapıyorum. Bu süreçte iki Türkiye şampiyonluğum iki de memleketler arası turnuva şampiyonluğum var. İnşallah yeni muvaffakiyetler için hazırlıklara devam ediyorum.” dedi.

Sakatlığı niçiniyle bir süre minderden uzak kaldığını belirten Hatipler, yavaş yavaş form tutmaya başladığını lisana getirdi.

Yoğun idman temposuyla çalıştığını tabir eden Hatipler, şunları kaydetti:

“Dolu dizgin çalışıyorum. Açığı kapatmam gerekli. Her şey hayli güzel ilerliyor. Önümüzde Türkiye şampiyonaları var. Hepsinde birinci gayem şampiyonluk ya da dereceye girmek. Akabinde Avrupa ve dünyada şampiyonluklar istiyorum. Bayan güreşi Türkiye’de ileri düzeylere geldi. Yasemin Adar ve öteki başarılı sportmenlerin açtığı yoldan ilerlemek istiyorum.”

Şahi Spor Kulübü Lideri Şamil Doğu Delen ise kulüp olarak kıymetli muvaffakiyetler elde ettiklerini söz etti.

İremnur Hatipler’in gelecek vadeden bir atlet olduğunu belirten Delen, “İremnur sakatlığını atlattı. Önümüzdeki turnuvalarda kendisinden muvaffakiyet bekliyoruz.” diye konuştu.