Engin Baltacı: “Oyuncuma kimse el uzatamaz”

Beykozlu

New member
Beşiktaş İkinci Lideri Engin Baltacı, Ankaragücü müsabakasının akabinde açıklamalarda bulundu.

Tansiyonla ilgili konuşan Engin Baltacı “Garip bir tansiyonla oynandı. Biz buraya âlâ hislerle geldik, yeterli de karşılandık, uygun ağırlandık. Biz de onları epeyce güzel karşılayacağız. Ankara Valiliği, Beşiktaş izleyicisini stada almamakta son derece haklıymış bu olayları görür görmez.” dedi.

Oğuzhan Akgün’ün küfür ettiğine yönelik suçlamalara karşılık veren Engin Baltacı “Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. bu biçimde bir şey yok. bu biçimde bir kusuru var ise, bu bize iletilirse, biz gereğini yaparız. Kimsenin tasası olmasın. Bizim bir oyuncumuza da kimsenin el, lisan uzatmasına müsaade vermeyiz. Bugüne kadar vermedik, bundan daha sonra da vermeyiz. Lütfen buna dikkat edin.” sözlerini kullandı.

Josef de Souza’nın kırmızı kartına reaksiyon gösteren siyah beyazlı yönetici “Şiddetin terörize hale gelmesine müsaade vermeyin. Biz burada bir maç oynadık. Hakem kararları konusunda yorum yapamam, teknik bilgiye sahip değilim. Josef’in kırmızı kartının iptalinin gerektiğini söylüyorum. Israrcı olacağız. Hakeme de saldırabilirdi o saldırgan. Josef, hakeme saldırmasın diye tutup kenara khalbukiydı kime kırmızı kart gösterilecekti! bu biçimde saçma karar olur mu!” dedi.

Ankaragücü taraftarının reaksiyonu hakkında konuşan Engin Baltacı “Ankaragücü’yle Ankaragücü izleyicisinden ötürü yaşanan gerginliği kabul etmiyoruz. Sayın Ankaragücü Lideri’ne az evvel arz ettim. Ne yapabilirseniz Ankaragücü izleyicisinin Beşiktaş’a olan bu reaksiyonunu ortadan kaldırmak için yapın dedim. Bizim kimseye bu biçimde bir yansımız yok. 45 dakika küfür edildi. Oyun içerisinde kenar idarelerinin oyuna dahil olduğunu gördük. Çok üzücü bir akşam bu akşam. Avrupa’dan gayret gösteriyor arkadaşlarım, para harcıyor futbolcu getiriyoruz. Yıldız futbolcuları Türkiye’ye getiriyoruz. bu biçimde bir ortamda tutmamız, getirmemiz mümkün olur mu!” açıklamasını yaptı.

Engin Baltacı ayrıyeten “Ankara’da, Türkiye’nin başşehrinde bir seyirci alana girdi, 80 metre koştu, benim bir oyuncuma tekme atmaya teşebbüs etti. Benim başka oyuncum tuttu bir köşeye koydu ve kırmızı kart gördü. Bunun takdirini kamuoyuna sunuyorum.” dedi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada “Futbolcularımıza yapılanlar kabul edilemez. Takipçisi olacağız!” sözleri kullanıldı.