Giresunspor’dan Sainz için transfer açıklaması

Beykozlu

New member
Spor Toto Harika Lig takımlarından Bitexen Giresunspor’un İspanyol futbolcusu Borja Sainz, düzgün başlangıç yaptığı Spor Toto Muhteşem Lig’de kadrosunun başarısına katkı sağlıyor. Kulüp lideri Hakan Karaahmet, oyuncunun transfer durumu hakkında konuştu.

GALİBİYETİ GETİREN GOLÜ ATTI

İspanya İkinci Futbol Ligi grubu Alaves’ten bu dönem transfer edilen 21 yaşındaki sol kanat oyuncusu, ligde oynanan 8 maça da birinci 11’de başlayarak toplamda 666 dakika müddet aldı. İç alandaki birinci karşılaşmada Adana Demirspor karşısında fileleri havalandıran Sainz, Galatasaray deplasmanında da galibiyeti getiren golü kaydetti.

Çabasıyla dikkati çeken İspanyol futbolcu, Corendon Alanyaspor müsabakasında da bir asiste imza attı. Borja Sainz, yaptığı açıklamada, Giresunspor’un kaliteli futbolculara ve yeterli bir aile ortamına sahip olduğunu söylemiş oldu.

“DAHA FAZLA KOŞMAMIZ GEREKİYOR”

Giresunspor’a transfer olduğu için duyduğu memnunluğu lisana getiren Sainz, Karadeniz temsilcisinin başarısı için uğraş edeceğini kaydetti.

Muhteşem Lig’in başka liglere nazaran daha rekabete ve fizikî güce dayalı olduğunu belirten 21 yaşındaki futbolcu, “Bu ligde biraz daha fazla koşmamıza gerek var, bunun dışında öteki liglerden epeyce da fazla bir fark olduğunu düşünmüyorum.” sözlerini kullandı.

Sainz, lige uygun bir performansla başladığını tabir ederek, şunları söylemiş oldu:

“Lige başlamadan evvel nasıl bir performans göstereceğimi pek kestiremiyordum. Natürel ki elimden gelenin en güzelini yaparak başlayacağımı düşünüyordum fakat uygun bir başlangıç yaptım, bu türlü devam etmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki maçlarda da kadroma en yeterli biçimde takviye vermeyi planlıyorum.”

LİGDEKİ HEDEFLERİ

Maçlara epey uygun hazırlandıklarını kaydeden Borja Sainz, “Takımımız şu anda fazlaca güzel çalışıyor. Önümüzdeki maçlarda kazanabileceğimiz tüm puanları kazanmaya çalışacağız. Ligin birinci yarısını da en yeterli biçimde bitirmeye çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“YURT DIŞINDAN TAKİP EDİYORLAR”

Giresunspor Kulübü Lideri Hakan Karaahmet ise Borja Sainz’ın 3 yıllık mukavelesinin bulunduğunu aktararak, “Birfazlaca kulüp Borja ile ilgileniyor, takip ediyorlar. Yalnızca Türkiye için söylemiyorum, yurt haricinden biroldukça önemli kulüp Borja Sainz’ı takip ediyor. 21 yaşında fazlaca genç ve gelecek vadediyor.” formunda görüş belirtti.