Guardiola, City ile nikah tazeledi

Beykozlu

New member
İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, dönem sonunda mukavelesi sona erecek olan İspanyol teknik adam Pep Guardiola ile mukavele uzattı.

İngiliz kulübü, dönem sonunda kontratı sona erecek olan Pep Guardiola’yı 2 yıl daha kulüpte tutmak için kontrat imzaladı.

MAAŞINA BÜYÜK ZAM

Guardiola’nın yıllık 23 milyon euro (20 milyon pound) olan maaşının da değerli ölçüde artırıldığı öğrenildi.

2016 yılında Manchester City’nin başına geçen Guardiola, yeni kontratını tamamlaması halinde 2025 yılına kadar ekibin başında kalmış olacak.

GUARDIOLA: “HARİKA BİR 10 YIL OLACAK”

Pep Guardiola, “Bana güvendikleri için kulüpteki herkese ne kadar teşekkür etsem azdır. City’de keyifli ve rahatım. İşimi olabildiğince düzgün yapabilmek için gereksinimim olan her şeye sahibim. Bu kulübün bir daha sonraki kısmı, önümüzdeki 10 yıl ortasında daha olağanüstü olacak. Son 10 yılda büyük gelişim kaydetti ve önümüzdeki 10 yıl ortasında epeyce daha büyük muvaffakiyetler elde edecek. Zira, bu kulüp fazlaca istikrarlı biçimde yönetiliyor” dedi.

İspanyol teknik adam, “İlk günden beri City’de özel bir şeyler hissettim. Mesleğim için daha güzel bir kulüpte olamam. Hala birlikte başarabileceğimiz daha fazlaca şey olduğu hissine sahibim. Bu yüzden kalmak ve kupalar için savaşmaya devam etmek istedim.” açıklamasını yaptı.

“PEP İLE BÜYÜK MUVAFFAKİYETLER ELDE EDECEĞİZ”

Yeni kontrat daha sonrası konuşan Manchester City Kulübü Lideri Khaldoon Al Mubarak, “Pep’in Manchester City ile seyahatinin devam etmesinden ötürü epey mutluyum. Bu tertibin başarısına ve yapısına şimdiden epey katkıda bulundu. Hala sahip olduğu güç, açlık ve hırs göz önüne alındığında nelerin mümkün olabileceğini düşünmek heyecan verici.” dedi.

Khaldoon Al Mubarak, “Pep’in fazlaca özel liderliği altında, grubumuz daima olarak dünya çapında hayranlık uyandıran bir futbol stili sergiliyor, kendini geliştiriyor. Her City taraftarı üzere, gelecekte neler olacağını dört gözle bekliyorum.” sözlerini kullandı.

4 PREMIER LİG ŞAMPİYONLUĞU

Guardiola, şimdiye dek Manchester City’nin başında 4 kere Premier Lig şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

NE DEMİŞTİ?

Daha evvel kendisine mukavelesi hakkında sorulan sorulara karşılık veren 51 yaşındaki teknik adam, “Burada bir 7 yıl daha kalır mıyım diye soruyorsanız; sanmıyorum. Bir teknik yönetici olarak burada sahip olduklarımı bulmak fazlaca güç. Bu kadar uzun müddet bir yerde teknik yöneticilik yapabilmeniz için nitekim uygun bir dayanak almanız gerekiyor. Doğal, âlâ sonuçlar da size yardımcı oluyor. Futbol dünyasında beşerler epeyce kolay bir biçimde işlerinden olabiliyorlar.” açıklamasını yapmıştı.