Hakan Aksoy: “Ismael şampiyon yapar”

Beykozlu

New member
Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların gündemiyle ilgili olarak Sporx’e özel değerlendirmelerde bulundu. Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Aksoy, Valerien Ismael’in geleceği, transfer ve birfazlaca konunda bildiriler verdi. İşte Hakan Aksoy’un açıklamaları…

“NOKTA ATIŞI TRANSFERLER YAPTIK”

– Öncelikle Beşiktaş’ın nokta atışı transferler yaptığına inanıyor musunuz? Bununla başlayalım….

Bence nokta atışı transferler yaptık. Bence kadro daha yeterli. Bu her şeyden kıymetli. Beşiktaş’ın gayesi şampiyonluktur. Beşerler, ferdî olarak bakıyor ancak futbol bir grup oyunu. Uygun bir grup olacağız ve başaracağız. Grup oynamaya çalışıyor. Yapılacak 1-2 desteklerle daha da âlâ olacağız.

“İYİ BİR STOPER TRANSFERİ ŞART”

– Beşiktaş’ın sizce ne biçim oyunculara gereksinimi var?

6-8 numarada Salih oynayabilir lakin 10 numarada oynayabilecek bir oyuncu lazım. Beşiktaş’ta daha evvel Mohamed Elneny vardı. O stil bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Josef gelirse ve önünde Salih oynarsa farklı olabilir. Salih’i daha dirençli ve hazırlıklı gördüm. Tam yerinde oynarsa daha yeterli olabilir. Bir de stoper transferi koşul. 1-2 maçlık tahlil yanlışsız olmayabilir lakin topu dağıtacak bir stoper orta alanı da rahatlatacaktır.

“CENK TOSUN RUHUNU Khalbuki YETER”

– Forvet sınırı için rakipler ismine ‘ürkütücü’ yorumları yapılıyor. Sizin yorumunuz nedir?

Beşiktaş’ın forvet sınırı epeyce pahalı. Weghorst fizikî olarak âlâ. Muleka topa agresif. Cenk tıpkı biçimde. O ruhunu khalbuki kâfi. Toplar bu futbolculara gelirse yeterli olacak. Muleka’nın da başarılı olacağı fikrindeyim. Rachid Ghezzal 10 numara da oynar fakat nerede başarılı olacaksa orada oynaması gerek. Uygun başlayan ekip daha sonradan düşüşe geçiyor. Beşiktaş’tan her vakit umudumuz var.

“ISMAEL EGOLU DEĞİL, YANLIŞTAN DÖNDÜ”

– Beşiktaş idaresi, Valerien Ismael’in yanında ne kadar duracak sizce?

Bir insanın evvela koltuğu yakışması gerek. Ismael o koltuğa yakışıyor. Valerien Ismael, bence dörtlü savunma oynatarak doğruyu gördü. Egolu bir insan değil. Yanlışta ısrar etse ego diyebiliriz. Fakat olmadığını görüyor ve düzeltmeye çalışıyorsa daha farklı bir durum var demektir. Ben başarılı olacağına inanıyorum. 1-2 maçlık yorumlarla, hazırlık maçlarını baz alarak zalimce eleştirmemek gerek. Sergen Yalçın’ın şampiyon olduğu grup bir de geçen sezonki kadro. Birinci 5’e sıkıntı gireriz demiştim. Sakatlığa alternatif yok. Lakin o ekip şampiyon oldu. daha sonraki dönem ise hayli daha farklı. Uzak orta şampiyon olur denildi lakin o denli olmadı.

“ALTYAPIDA DEVAMLILIK ŞART”

– Rıdvan Yılmaz ve Emirhan İlkhan transferlerine hangi pencereden bakmak gerek?

Bir program düzenlemiştik. 23 tane genç oyuncumuz vardı. Sergen Yalçın’a da ‘Bu gençleri kullan’ iletisi vermiştik. Rıdvan Yılmaz’ı fazlaca severim. Emirhan’ın da fazlaca düzgün yere geleceğine inanıyordum, Torino’ya gitti. Ben Rıdvan’ın yerine de alttan birilerinin gelmesini isterim. İşte oyuncu yetiştirebilirseniz mali açıdan da rahatlarsınız. Altyapısı Beşiktaş’ın çok uygun gidiyor. Öz kaynak tertibine inanıyorum. Devamlı olması gerek. Emirhan’ı 3 maç evvel sorsak topluluktan kaç kişi hatırlar? Sonuç Beşiktaş’ın kasasına para girdi. 3 milyon euro verip sırtımızda taşıdığımız beşerler var. İnşallah devamlılığı gelir. Beşiktaş, menajerlik mutabakatlarına da dikkat etmeli.

“BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLACAK”

– Geçen dönem hayal kırıklığı ile geçti. Pekala bu dönem Beşiktaş size nazaran ipi göğüsleyebilecek mi?

Beşiktaş, ‘büyük bir taş’tır. Dönem başlarında ben Beşiktaş’ın nefesini hissettiğimde daima şampiyon olduk. Bu yıl güzel hislerim var. Birlik ve birliktelik var grupta. Bunu dönem sonuna kadar yaymak gerek. Topluluğun dağılmaması gerek. Topluluğumuz sabırlı olmalı. Bu grup şampiyon olacak.

“FORMALARIN FİYATLARI DAHA DÜŞÜK OLMALI”

– Uzman olduğunuz alanlardan bir soru var sırada. Forma satışları nasıl gidecek, meblağları nasıl buldunuz?

Forma meblağları 600 liraya çıkınca, 100 liralık korsan forma satanları ihya etmiş oluruz. 600 lira hayli ucuz bir sayı değil. Beşiktaşlılar olarak katkı sağlamak için alırız. Formalarımızı aldık. Lakin; daha epeyce satması için de indirim gerekiyor. Beşiktaş halkın ekibiyse halka uygun bir fiyat belirlemek gerekiyor.