Hakan Ericson: “Defansta eksikler, faydalanacağız”

Beykozlu

New member
UEFA Uluslar C Ligi 1. Küme altıncı ve son maçında pazar günü A Ulusal Kadro’yu konuk edecek Faroe Adaları Ulusal Ekibi’nin teknik yöneticisi Hakan Ericson, Türkiye karşısında alanlarında âlâ bir sonuç almak istediklerini söylemiş oldu.

Hakan Ericson, müsabakanın oynanacağı Torsvollur Stadı’nda düzenlenen basın toplantısına kadronun orta saha oyuncularından Jakup Biskopsto Andreasen ile katıldı.

Ericson, yarın kendilerini güçlü bir maçın beklediğini belirterek, “Son maçımızda Litvanya ile deplasmanda birliktee kalarak uygun bir sonuç aldığımızı düşünüyoruz. Sonuçtan mutluyuz lakin memnun değiliz, kazanmak isterdik. Artık bir maçımız kaldı. Yarın maçta Türkiye, Litvanya’ya göre bize epeyce daha büyük bir baskı yapacaktır, bu niçinle düzgün defans yapmalıyız. Yarınki maçı sabırsızlıkla bekliyoruz.” tabirlerini kullandı.

Faroe Adaları Teknik Yöneticisi, Türkiye’nin Lüksemburg ile 3-3 birliktee kaldığı maçın sorulması üzerine ise, “Sonuca biraz şaşırdık lakin bu beklenebilir bir sonuçtu. Lüksemburg fazlaca uygun bir kadro. Türkiye’nin gücü fazlaca daha fazla fakat şu anda defansta külfetleri olduğunu biliyoruz. Bu eksiklerinden biz de yaralanmayı düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de 4-0 kaybettikleri maçta, hayli âlâ bir atmosfer olduğunun altını çizen Hakan Ericson, “Türkiye’de fazlaca uygun bir atmosfer vardı. 38. dakikaya kadar 0-0’dı. Birinci yarı 2-0 geride bitirdik. Formasyon değiştirdim, 5-3-2’ye döndüm ancak bu âlâ bir karar değildi. Fark daha fazla da olabilirdi, formasyon değişikliğini yapmasam daha güzel olabilirdi.” halinde konuştu.

Jakup Biskopsto Andreasen de Litvanya ile birliktee kalarak uygun bir sonuç aldıklarını aktararak, “Türkiye maçı için hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm gücümüzü ortaya koymak istiyoruz, kendi alanımızda taraftarımız da bizi destekleyecek. Yarınki maç umarım hoş geçer.” sözlerini kullandı.

Andreasen, Türkiye’nin savunmadaki sakat oyuncularıyla ilgili gelen bir soruyu ise, “Türkiye’nin epey fazla kaliteli oyuncusu var. Eksiklerin Türkiye için epeyce bir şey fark edeceğini düşünmüyorum. Yerlerini doldurabilecek epey yeterli isimler var.” formunda yanıtladı.