Hakan Yeşil: “Trabzonspor efsanesi olacağım”

Beykozlu

New member
Trabzonspor forması giyen Hakan Yeşil, Spor Toto 1. Lig takımlarından Adanaspor’a kiralık olarak katıldı. Sporx’ten Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan 20 yaşındaki önlibero, Adanaspor’da başarılı olup Trabzonspor’a dönmeyi hedeflediğini ve bordo-mavililerin efsane oyuncularından biri olmak istediğini tabir etti. Hakan Yeşil, Adanaspor taraftarlarına da başarılı olma kelamı verdi. İşte Hakan Yeşil’in hayli özel açıklamaları…

“ADANASPOR BANA SICAK YAKLAŞTI”

Hakan, evvela Adanaspor’a transferin iyi olsun. Dönem sonuna kadar Adanaspor ile kontrat imzaladın. Süreç nasıl gelişti? Bununla başlayalım.

Dönem başından beri yani Trabzonspor kampına gitmedilk evvel Adanaspor’un teklifi vardı. Buraya sıcak bakıyordum. Oynayabileceğim bir yer olmasını istedim. Bekleme süreci oldu. Güzel bir karar vermek istedim. Hem lider birebir vakitte teknik heyetin sıcak bir ilgisi oldu. Burada olduğum için memnunum.

“TERİMİN SON DAMLASINA KADAR UĞRAŞ EDECEĞİM”

Adanaspor’daki gayelerin neler? Kendini geliştirmek için ekstra çalışmalar yapman dikkati cazibeli. kuvvetli bir Hakan Yeşil görmeye devam edecek miyiz?

Bu sene fazlaca farklı bir Hakan Yeşil göstereceğim. Benim maksadım her vakit en uygunu olmak. Yer aldığım grubu sahiplenmek. Ekibe azamî katkı sağlamaya çalışacağım. Bunun için de tabirin son damlasına kadar gayret kelamı veriyorum.

“MUSTAFA HOCAM BENİ DAHA DA HEYECANLANDIRDI”

Mustafa Kaplan tecrübeli bir teknik adam. Oyuncularla da âlâ bir irtibat kurduğunu biliyoruz. Senin hocayla nasıl bir irtibatın var?

2-3 gün evvel ekibe katıldım. Hocamla görüştük. Bana epey âlâ biçimde yaklaştı. Beni fazlaca yakından takip ediyordu. Gelişimim açısından neler yapılacağını anlattı. Bana katacağı şeyleri anlattı. Bu beni heyecanlandırdı. Buraya geldiğime daha fazla memnun oldum.

“İDOLÜM FRANCK KESSIE”

İdol olarak kimleri görüyorsun? Üstün Lig’den, Trabzonspor’dan ya da Avrupa futbolundan örnek aldığın oyuncular kimler?

Benim idolüm Milan’dan futbolseverlerin bildiği, Barcelona’ya transfer olan Franck Kessie… 6 numara üzere oynuyor, epey kuvvetli, savaşçı bir oyuncu. Topu da güzel kullanıyor, ekibi rahatlatıyor. Akıllı bir oyuncu. Ben de onu örnek alıyorum. Avrupa futbolundan maçlar izliyorum, konum bilgimi de üst düzeye çıkarmak istiyorum. Eksiklerime de çalışıyorum.

“BEN BİR JOKERİM”

Önlibero, stoper ve orta sahanın solunda oynayabiliyorsun. Pekala en çok hangi mevkide kendini daha rahat hissediyorsun?

6 numarada kendimi daha uygun hissediyorum. Burada verimli olduğumu düşünüyorum. Ben bir joker üzereyim. Ulusal Grup’ta da stoper oynamışlığım var. Futbol bir ekip oyunudur. Ben de hocamın talih verdiği yerde en yeterli biçimde gayret ederim.

“TRABZONSPOR EFSANESİ OLMAK İSTİYORUM”

Genç bir futbolcusun ve bonservisin Trabzonspor’da. Abdullah Avcı ile görüşmen oldu mu? Hocanın seninle ilgili planı nedir?

Kampta idmanlar yaptım. Abdullah Hoca ile görüştük. Hoca da güzel gelişme sağladığımı düşündüğünü söylemiş oldu. ‘Takımımız biraz kalabalık, burada beklersin. Sana tavsiyem kiralık gidip daha âlâ dönmen’ dedi. Ben de Abdullah Avcı ve idareden müsaade isteyip ayrıldım. Küçük yaştan beri Trabzonspor’da oynuyorum. O yüzden Diyarbakırlı olduğum kadar Trabzonluyum. Kendimi geliştireceğim, epey kuvvetli bir biçimde Trabzonspor’a döneceğim. Bir Trabzonspor efsanesi olmak istiyorum.

“EN BÜYÜK ADAYLARDAN BİRİ YENİDEN TRABZONSPOR”

Trabzonspor’un şampiyonluğu için neler söylersin? Bu sene de Trabzonspor sence şampiyon olabilecek mi?

Geçen dönem Trabzonspor hak ederek şampiyon oldu. Tanımı olmayan bir histi. Hak eden herkes bu duyguyu yaşasın. Şampiyonluğun bu dönem da en büyük adaylarından biri Trabzonspor’dur. İnşallah Trabzonspor şampiyon olur.

“STEFAN KUNTZ, GENÇLER İÇİN BİR ŞANS”

A Ulusal Grup gayenin için düşünceni merak ediyorum. Genç oyuncuların bilhassa ulusal grupta baht bulduğunu görüyoruz son devirlerde. A Ulusal Ekip için düşüncen nedir?

Ben bütün yaş kategorilerini gördüm. A Ulusal Futbol Kadrosu’nda oynamak hayalim. İlerleyen devirlerde hayalimi gerçekleştirmek için her şeyi yapacağım. Bunu garanti edebilirim. Stefan Kuntz, genç oyunculara baht veriyor. Bence bizim için büyük bir talih.

“TARAFTARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

12 numarayı giyecek olman dikkat alımlı. Taraftarlara bir ileti mu bu? Adanaspor taraftarlarına bir iletinin var mı?

Takviyelerini her daim bekliyoruz. Taraftarımızın yüzünü güldürmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Onlar bizim 12. adamımız. Bizi desteklemeye devam etsinler, biz de son topa kadar gayret verelim. aslına bakarsanız benim forma numaram da 12. İnşallah başarılı bir dönem geçiririz.

HAKAN YEŞİL İLE KISA KISA

Futbol:
Sevda
Trabzonspor: Hedef
Trabzonspor taraftarı: Çılgın
Forma: Her şey
Aile: şayet olmazsa olmazım
Abdullah Avcı: Büyük hoca
Milli Kadro: Hayal
Kupa: Tanımı olmayan his
En hayli beğendiği sinema: Yüzüklerin Efendisi
Futbolcu olmasaydı: Bordo-bereli olurdum