Hayal kırıklığı, teşekkürler ve “bırakın insanlar konuşsun”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
“Çanlar hiç çalmasa daha tatlı” sözünün bu kadar acıya neden olabileceğini kim düşünebilirdi? Berlin punk grubu Die Ärzte'nin şarkıcısı ve gitaristi Farin Urlaub'un hayranları “hayal kırıklığına uğradı” ve “şok oldu”. Bazıları idollerinden “daha fazlasını beklerdi”. Farin Urlaub'un web sitesindeki ziyaretçi defterine böyle yazıyorlar. Ancak, Farin Urlaub ve hayranları arasında uyumsuzluğa neden olan şey, örtülü Noel şarkısının müzikal kalitesi değil, daha çok Rammstein klavyecisi Flake ile işbirliği içinde yaratılmış olmasıdır.

Hatırlıyoruz: 2023'ten beri kadınlardan Rammstein şarkıcısı Till Lindemann'a ve iki vakada da Flake'e karşı kendilerine kötü davrandıkları yönünde iddialar var. Müzisyenler bunu yalanladı. Hiçbir şey yasal olarak kanıtlanmadı ama yine de bazı insanlar şunu söylüyor: “Kadınlara inanıyoruz.” Böyle bir konumdan bakıldığında Rammstein'a herhangi bir yakınlık sorun haline geliyor.

Farin Urlaub başlangıçta bazı hayranların hoşnutsuzluğuna rağmen sessiz kaldı. Birkaç gün önce, kısacası, yakın arkadaşı Flake'in masumiyetine inandığını iddia ettiği ancak aynı zamanda yanlışlıkla “tamamen yanlış anlaşılabilecek” bir sinyal gönderdiğini de kabul ettiği bir açıklama vardı. ” . Farin Urlaub'un satırları ziyaretçi defterinde çok farklı yorumlanıyor: Özür mü, pişmanlık mı, yoksa sadece bir mazeret mi?

Farin Urlaub'un ziyaretçi defteri: “Doktorları seviyorum ve Rammstein'ı seviyorum”

Bir kişi örnek olarak Farin Urlaub'a şöyle yazıyor: “Ben de çok hayal kırıklığına uğradım ve ne yazık ki bu duygu son birkaç haftadır hiç kaybolmadı… Ancak bu girişten sonra artık son derece rahatladım ve bunun güzel olduğunu düşünüyorum. sen yazdın. Açıkça ifadeniz iyiydi.” Gabriel adında biri de benzer bir tonda konuşuyor: “Çok sevdiğim sanatçının aynı zamanda değer verdiğim bir insan olduğunu sizin yansımalarınızdan görmeme olanak sağladığınız için teşekkür ederim.” ama hepsi değil.

Bir de Farin Urlaub'a sitem eden bir kesim var. Kendisine JK adını veren bir kişi, “Hayal kırıklığı kesinlikle bir ifade değil” diye yazıyor. Nachtigall takma adlı bir başka kişi de aynı fikirde: “Bu, Flake'in kötü bir insan olması ve hapsedilmesi gerektiği ile ilgili değil, müzik endüstrisindeki erkek güç yapılarıyla ilgili. İşbirliği, Farin'in her iki gözünün de kör olduğunu ve bir erkek sanatçı olarak kamuoyunun gözünde oynadığı rolün öneminden habersiz olduğunu kanıtladı.”

Ancak bazıları tartışmanın tamamını anlamaya bile başlayamıyor gibi görünüyor. Örneğin Lady isimli bir kullanıcı, ziyaretçi defterindeki kaydı için doktorların “Lasse talkn” şarkısından şu satırları ödünç alıyor: “Bırakın insanlar konuşsun, sadece dinlemeyin.” Altında şöyle yazıyor: “Farin'i seviyorum, seviyorum.” doktorlar ve ben Rammstein'ı seviyoruz. Hepsi harika müzisyenler.” Ancak ziyaretçi defterindeki hiç kimse buna itiraz etmedi.

BLZ bilet mağazasından öneriler: