Hayrettin Demirbaş: “Bazı arkadaşlarım bilerek bıraktılar”

Beykozlu

New member
Galatasaray’ın eski kalecisi Hayrettin Demirbaş, Beyaz TV’de epeyce konuşulacak açıklamalara imza attı.

Demirbaş, 1991-1992 döneminde Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın şampiyonluk için uğraş verdiği yılda Beşiktaş’a 4-3 kaybettikleri maçta birtakım grup arkadaşlarının bilerek çabayı bıraktığını söylemiş oldu.

Hayrettin Demirbaş, “Rıza geliyor, ‘Ya Hayro diyor, şunlar şampiyon olacak’ diyor. Dedim İstek seni fazlaca severim. İnsan, haysiyeti için, erdemi için yaşar. İşinize bakın dedim. Maç başladı, gol atıyoruz, 3 dakika daha sonra bir kusur, heriflerin önünde top. 92 yılı 4-3 kaybettik. Bir 4. gol var, gülersiniz, hala aklıma geldikçe deliriyorum. Girdik soyunma odasına, ağabeylerimden birisine ‘Topa niye vurmuyorsunuz?’ dedim, ‘Hayri seni döverim’ dedi. Ağabey gel dövmeye kalk, kafanı duvarlara çarparım dedim. Elimden kimse alamaz dedim. Herkes herkesi biliyor. Bir arkadaşımız, son gol, ayağını içiyle kale içine gerçek top, Şifo Mehmet göğsünü koydu yalnızca. Baksınlar 4 gole, benim kurtardığım en az 8 tane de konum var. 4-3 kaybettik, Beşiktaş şampiyon oldu.” dedi.

“F.BAHÇE İÇİN, DÜŞMANIM İÇİN UĞRAŞ ETTİM”

Açıklamalarını sürdüren Hayrettin Demirbaş, “Ben o gün, Fenerbahçe için, düşmanım için çaba ettim. Bir hafta evvel tokatlamadığım futbolcuları yok fakat onlar için uğraş ettim. Galatasaray arması, o kadar pahalı ki benim gözümde… Galatasaray grubu şike yapmaz. Galatasaray kadrosu yeri gelir düşmanı için çaba verir. Ben o gün, onlar için en düzgününü yapmaya çalıştım. Lakin birtakım arkadaşlarım resmen bıraktılar, niye? Fenerbahçe olmasın da, Beşiktaş şampiyon olsun diye. Olmaz kardeşim, sen çıkacaksın delikanlı üzere oynayacaksın, kaybedersen de o denli kaybedeceksin. Bunları net söylüyorum. 4-3 kaybettik, ben o arkadaşlarla konuşuyorum, Mustafa Hoca orada. “Hayri” dedi. Ben de Sırpça bir şeyler söylemiş oldum. Allah’tan Mustafa Hoca soyunma odasından çıktı dışarıya. Bana orada yeterlilik yaptı. Üstüme gelse, Allah ne verdiye gireceğim insanlara. İnsan, haysiyeti, erdemi için yaşar, hayatta en değerli şeyi insanın.” diye konuştu.

“AÇSINLAR, SEYRETSİNLER”

İstek Çalımbay’ın kendisine söylemiş oldukleri için sorulan soruya yanıt veren Hayrettin Demirbaş, “Rıza da olağan, o da kendi kadrosuna aşık, şampiyon olmak istiyor. ‘Hayri affedersin, bunlar mı olacak?’ Ne diyorsun dedim, İstek seni severim lakin o sevgi öteki bu öbür. Kusura bakmayın ben kendime saygıyı kaybedemem. Atabilirseniz atın kardeşim. Seyretsinler, 92’de açsınlar baksınlar, yediğimiz gollere” kelamlarını kullandı.