İstanbulspor: “Nerede olduğumuzu bilmeliyiz”

Beykozlu

New member
Spor Toto Üstün Lig’in 3. haftasında ağırladığı Otomobilim.com Konyaspor’a 4-0 mağlup olan İstanbulspor’da teknik yönetici Osman Zeki Korkmaz, taktik stratejisine sadık kalan kadronun galip geldiğini söylemiş oldu.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Korkmaz, “Bu maça kadar galip gelememiş 2 kadroyduk. İki takım için de kırılma maçı üzereydi. Hem hislerine birebir vakitte taktiksel stratejisine sadık kalan kadro daha baskın çıkacaktı. Geriye düştükten daha sonra oyuna dönebilmeliydik. Birinci yarı içeri 2-1 galip girebilirdik lakin 2-0 geride girdik. Set oyununda, top rakipteyken ve duran toplarda geniş bir hazırlığımız vardı. Her alanları kullanarak hayli durum oluşturduk. Gol bahtı yakaladık. En kolay golleri atamayıp en hoş golleri yedik.” diye konuştu.

Lige âlâ hazırlandıklarını belirten Korkmaz, “Süper Lig’in değerini bilmemiz lazım. Nerede olduğumuzun farkına varmalıyız. Üstün Lig’de 6 dönem yardımcı antrenörlük yaptım. Harika Lig’in ne olduğunu fazlaca yeterli biliyorum. Taktik ve teknik olarak tüm hazırlıklarımızı yaptığımızı düşünüyorum. Alanda da bunu gördüğümüzü umut ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Fazla transfer yapamadıklarına ait bir soruya Korkmaz, “Yapmak istemediğim en büyük şey şikayet etmek. Verdiğim raporda her şey vardı. Lakin artık lig başladı. İşim maçlara hazırlanmak. Transferi ben yapamam. Bunu konuşmaktan hoşlanmıyorum da. Kulübün yapısı prestijiyle belirli başlı sayılar var. Ben de o aralıkta oyuncu bakınca beğenemiyorum. Bunu bilerek de buradayım. Sabırla çalışmaya devam edeceğiz. Avrupa’da ve Afrika’da mühlet alamayan oyuncuları garip sayılara buraya getirmek istemiyorum. Toparlanmamız lazım. Elimizde epey fazla genç oyuncu var. Bize lazım olan şey genç mi usta oyuncular mı?” formunda cevap verdi.