Kayseri dinamiklerinden manalı iş birliği

Adanali

Member
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, belediye işçisinin farkındalıklarını artırmak maksadıyla düzenlediği hizmet için eğitim seminerlerine devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde Kayseri’de ‘yaya öncelikli yol kullanmasının Avrupa Birliği Standartlarını ile uyumlaştırılması’ temalı eğitim semineri verildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, çalışanların farkındalıklarını artırmak, yetkinliklerini geliştirerek, kurumsal gelişim planı çerçevesinde işleyişe uygun bir program oluşturmak üzere mevzulara yer verildi.

Seminerde emniyet mensuplarından Uğur Sağ ve Aylin Işık, sunum gerçekleştirdi. Sunumda, dünyada her yıl 270 binden çok insanın yaya kazalarında hayatını kaybettiğini söz eden Aylin Işık, bu mevzuyla alakalı biroldukça kampanya başlattıklarını kaydederek, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Bunun önüne nasıl geçeriz diye düşünerek, kendimize ortak olarak Portekiz Bragamob Akademiyi seçtik. Biroldukça kampanya başlattık. Valiliğimizle, gerek Emniyet Müdürlüğümüz ve komutanlarımızla bir arada Yayalar Kırmızı Çizgide motta ismi altında yaya çizgileri bulduk, oluşturduk. Bu eğitime çocuklarımızı ve okulları da kattık işin içine. Bu fazlaca kıymetli zira dünyada her yıl 270 binden çok insan yaya kazalarında ömrünü kaybediyor. Bunun önüne nasıl geçeriz dedik. Kendimize ortak olarak Portekiz Bragamob Akademiyi seçtik. Portekiz’de bu yaya geçidi uygulamasının geliştiğini gördük. Belediye polisleriyle görüştük. Şoför okullarıyla, şoför kurslarıyla çocuklara verilen eğitimleri yerinde gözlemledik.”

“KAYSERİ’DE YAYA ÖNCELİKLİ YOL” ŞUURUNUN OLUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR”

Kayseri’de Yaya Öncelikli Yol kullanmasının AB standartlarıyla uyuşturulması projesi kapsamında trafik kazalarına bağlı vefat, faydalanma ve sakatlanmaları azaltmak için “Önce Hayat” sloganıyla Avrupa Birliği standartlarında trafik külçeşidini yayalara, yaya külçeşidini şoförlere öğretmeyi ve ışıksız yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanınması kuralının yenilikçi bir yaklaşımla topluma kazandırılması hedefleniyor.

Katılımcıların projenin gayelerine ulaşması ismine aktüel çağdaş tekniklerle daha nitelikli eğitimci olabilmeleri, aldıkları eğitim Emniyet Müdürlüğünce ve Şube Müdürlüğünde bakılırsavli öteki işçiler ile paylaşmaları, bunu proje kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetleri ile Kayseri halkına aktararak, “Kayseri’de Yaya Öncelikli Yol” şuurunun oluşturuluyor.