KAYÜ’deki Meslek Etkinliği’nde Dondurma Usta’sı uzunluk gösterdi

Adanali

Member
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
KAYÜ 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki aktifliğe Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AK Parti Mahallî İdareler Lider Yardımcısı Av. Dr. Veli Böke, ALPEDO-Kervan Lezzet Kümesi İdare Heyeti Lideri Sami Kervancıoğlu ile fazlaca sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, üniversite tanıtım sinemasının izlenmesi ile başlayan söyleşi aktifliğinin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversitelerinin davetini kırmayarak aktifliğe katılan ALPEDO – Kervan Lezzet Kümesi İdare Heyeti Lideri Sami Kervancıoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmasında mesleğin kıymetine değinen Rektör Karamustafa, nitelikli mesleğin çalışmayı, çabası, özveriyi, sabrı, bilgiyi ve amaç belirlemeyi gerektirdiğini söylemiş oldu.

Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi kuruluşu prestiji ile daha fazla mesleksel ve teknik yükseköğretime odaklanmış bir üniversitedir. Nitelikli mesleksel ve teknik yükseköğretim ile öncelikli maksadımız; iş dünyasının muhtaçlık duyduğu orta değil ana insan kaynağını yetiştirmektir. Öğrencilerimizi nitelikli olarak yetiştirerek iş dünyasına hazır hale getirmek ve mezun etmek üniversitemizin misyonu gereğidir. Tabiki bu mevzuda yalnızca bizlere, akademik takımlarımıza misyon düşmemekte; iş dünyasına, iş dünyasının pahalı temsilcilerine de birtakım bakılırsavler düşmektedir. Bu tıp etkinliklerde siz pahalı kesim temsilcilerinin aktardığı bilgiler, tecrübeler, son derece değerlidir; öğrencilerimizin vizyonlarına önemli katkılar oluşturmaktadır. O yüzden bu çeşit etkinliklerde bizlere dayanak olan iş dünyamızın tüm temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Üniversitesi olarak ‘Kampüste Değil Alanda Üniversite’ sloganı ile alanda eğitimi ve OSB-MYO’yu önemsediklerini kaydeden Rektör Karamustafa, Kayseri’de en kısa müddette OSB-MYO kurarak, öğrencilerin daha nitelikli bir biçimde eğitim almalarına, mesleklerini uygulamalı olarak öğrenmelerine, mezuniyet daha sonrası iş bulmalarını kolaylaştırmaya ve meslek gelişimlerine değerli katkı sağlamayı hedeflediklerini kelamlarına ekledi.

Rektör Karamustafa’nın konuşmasının akabinde “Çıraklıktan Zirveye” temalı söyleşisinde ALPEDO – Kervan Lezzet Kümesi İdare Şurası Lideri Sami Kervancıoğlu, iş ömründe muvaffakiyetin yollarını ve sırrını, mesleksel deneyimlerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Söyleşide kendisinin 13 yaşında mesleğe birinci adımı attığını anlatan Kervancıoğlu, “Dondurmayı dükkanda ve sokaklarda satardık. Ben hayalime ulaşmak için çalıştım. 10 kişilik dükkanda bir çabamız vardı. Artık Kahramanmaraş’ta 10 mağaza zincirimiz, Türkiye’de ise 175 noktadayız. Gayemiz 195 noktaya ulaşmak ve 17 ülkedeki varlığımızı 40 ülkeye getirmektir” dedi.

İş hayatında ve meslekte sabır, sebat ve kanaatin hayli değerli olduğuna vurgu yapan Kervancıoğlu, çalışmadan, emek sarf etmeden, sabretmeden, gaye koymadan başarıyı yakalamanın sıkıntı olduğunu kelamlarına ekledi.

Soru-cevap kısmının akabinde Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile ALPEDO – Kervan Lezzet Kümesi İdare Şurası Lideri Sami Kervancıoğlu, 175 kilogramlık dondurmayı satırla kesti. Yaklaşık 3 bin öğrenciye dondurma dağıtımı ile aktiflik bitmiş oldu.