Kısıtlı ekipmanla seçmelere hazırlanıyor! Tek maksadı ulusal ekip

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Aydın’da yaşayan 36 yaşındaki Musa Mıcık, kısıtlı imkanlarla hazırlanarak geldiği okçuluk seçmelerinde başarılı olarak paralimpik ulusal grubuna girmeyi hedefliyor.

Mıcık, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafınca Samsun İlkadım Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilen 2023 Paralimpik Oyunları Sportmen Havuzu Seçme Müsabakası’na katıldı.

Musa Mıcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği çocuk felci niçiniyle engelli kaldığını, spor ömrüne 2002 yılında basketbolla başladığını söylemiş oldu.

Aydın’da ferdî olarak idman yaptığını belirten Mıcık, epey fazla idman fırsatı bulamadığını lisana getirdi.

Okçuluğun biraz masraflı bir spor kolu olduğunu aktaran Mıcık, “Kısıtlı ekipman, kısıtlı idmanla ulusal ekip seçmelerine geldim. Âlâ gereç ve âlâ idman alanı bulursam fazlaca daha yeterli yerlere geleceğime inanıyorum.” dedi.

“Okçuluk çocukluktan beri hayalim”

Antrenman için atış yapacak yer bulamadığını anlatan Mıcık, şöyleki devam etti:

“Antrenmanları konutumun düz olan çatısında yapıyordum. Kendime ilişkin tatemilerden oluşturduğum amacım vardı. Kısa uzaklıkta 5 metreden idman yapıyordum. Artık konutu de taşıdım. Artık idman yapacağım hiç bir yer yok. Hayalim ulusal ekibe girebilmek fakat bunun için ne kâfi ekipmanım ne de idman alanım var. Nizamlı idman yapabilmek için 70 metre uzunluğunda bir saha olması gerekiyor.”

Hala taksitle aldığı ekipmanları kullandığını belirten Mıcık, “Okçuluk çocukluktan beri hayalim. Okçulukla tanıştıktan daha sonra kendi yayımı, malzemelerimi taksitle aldım. Tıpkı materyallerle devam ediyorum lakin artık bu materyallerin hiç biri bana yetmiyor.” sözlerini kullandı.