Lider Hürriyet, muhtarları Dernekler Yerleşkesi’nde ağırladı

Adanali

Member
KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’deki tüm dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarına değer veren İzmit Belediye Lideri Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde oluşturulan Dernekler Yerleşkesi, mahallî idarelerin en değerli kesimlerinden olan muhatlara konut sahipliği yaptı. 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle İzmit’te nazaranv yapan muhtarları Dernekler Yerleşkesi’nde ağırlayan Lider Hürriyet, “Burası birfazlaca muhtaçlığa yanıt verecek. Sizler de bu yerleşkeden istediğiniz vakit faydalanabilirsiniz dedi.

“KIYMETLİ BİR ALAN”

Programda konuşan Lider Hürriyet, “Siz pahalı muhtarlarımıza ve bedelli eşlerinize davetimize katıldığınız için teşekkür ederim. Bir ortaya gelerek muhtarlar gününüzü kutlamayı dilek ettik. Bu buluşmayı da burada yapalım istedik. Burada hayata geçirdiğimiz Dernekler Yerleşkesi, derneklerin ve sivil toplum örgütlerimizin gereksinimlerine dayalı fiyatsız bir biçimde hizmet verecek hayli değerli bir alan.

“AİLE DEMEK DAYANIŞMA DEMEK”

Muhtarlarımız da sivil toplumun kıymetli bir kesimi. Sizlerin de dernekleriniz ve kitle örgütleriniz var. Gereksinim duyduğunuz takdirde burası sizlere de sonuna kadar açık. Burayı birfazlaca gereksinime karşılık gelecek biçimde tasarladık. Muhtarlarımızın değerli eşlerine her davetimizde yer aldıkları için ayrıyeten teşekkür ederim. Aile demek dayanışma demek. bakılırsavler gelir geçer ancak bu kentte yaşayan bireyler olarak birbirimizle göz göze bakabilmek epeyce değerli.

“MUHTARLIK MÜSTESNA BİR KURUMDUR”

Muhtarlık kurumu bu ülkenin en ücra köşesine kadar uzanan müstesna bir kurumdur. Hizmetin vaktinde ve yerinde halka ulaşmasını sağlama noktasında sizden aldığımız takviye hayli değerli. Muhtarlık bir meslekten fazla gönül işidir. İzmit’in gelişim ve değişimi konusunda mahallelerimizin her türlü gereksinimini tespit ederek tahlil paydaşlığı yapmak bu işin de bir kesimi.

İZMİT BELEDİYESİ MUHTARLARLA KOL KOLA

Muhtarlarımızın toplum ömründe epey daha kıymetli yeri olduğunu düşünüyorum. Yaşadığınız mahallede sevilen, sayılan, sorun çözen yeri geldiğinde dargınlıkları bitiren epeyce kıymetli rolünüz var. Toplumsal barışın sağlanmasındaki emeklerinizin tüm dünyadaki lokal idarelere model olduğunu düşünüyorum. İzmit Belediyesi olarak rutin hizmetlerimizi tüm mahallelere ulaştırıyoruz. Rutin belediyeciliğin haricinde yeni jenerasyon belediyecilik projelerimiz de kentimize yayarak mahallelerimizin kıymetini sizlerle bir arada arttırmaya çalışıyoruz.

MAHALLELERDEKİ PROJELERİ ANLATTI

Mehmet Ali Paşa Mahallemizde İzmit Sanat Akademimiz ve Çınar Akademimiz, Yeşilova Mahallemizde Çınar Çocuk Konutumuz, Malta Mahallemizde Alzheimer Ömür Meskeni ve toplumsal alanlarımız, Yenişehir Mahallemizde Bayan Teşebbüsçüler Merkezimiz, Serdar Mahallemizde Kenan Akman Manisiz Ömür Alanımız, Kadıköy Mahallemizde Yaşama Takviye Meskenimiz; Gülümse Kafelerimiz, tarım uygulamalarımız, Lavanta Bahçelerimiz, Çınar Halk Marketimiz Dost Eller ve Besin Bankamız, Rauf Orbay ve daha birçok sokakta yaptığımız kaç projeler ile mahallelerimizin kıymetine paha katmaya çalışıyoruz.

“GÖRÜŞLERİNİZ BİZE YOL HARİTASI OLUYOR”

Projelerimizi hayata geçirirken sizlerin görüş ve tespitleri bizim için yol haritası oluyor. Klasik belediyecilik anlayışı haricinde sizlerle istişare ederek ‘Ben yaptım oldu’ demeden 3 yıl boyunca emek sarf ediyoruz. Daha güzelinin de olacağına gönülden inanıyorum. Hepimiz siyaset gözetmemek için bu kent için çalışıyoruz. İzmit’i daha yaşanabilir örnek bir kent haline getirmek noktasındaki dayanaklarınız için bütün muhtarlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

DAHA KAÇ HOŞ HİZMETLER

Muhtarlar Gününüzü en içten his ve niyetlerimle kutluyorum. Ailelerinizle birlikte sağlıklı bir biçimde daha birçok günlere erişmenizi diliyorum. Hepimizin sorumluluğu dayanışma içerisinde halka hizmet etmek. Halkımıza giden yolda daha birçok hoş hizmetler sunmanızı diliyorum” sözlerini kullandı.