Finch'e inanmak zor ve onunla oynuyor. Ayrıca “Eğer aptalsın” şarkısı ile Fürstenwalde'de Frankfurt'ta (OR) doğan Brandenburg rapçisi (bir zamanlar Finch anti-sosyal olarak adlandırılan) yılın başında büyük tahrişe neden oldu: bazıları şarkıyı bir anti-AFD şarkısıydı, ancak diğerleri için değil, ama raplantik olarak cocoa çekti. Bundan sonra Finch, Mecklenburg-WeHaberler Pomerania'dan Antifa Punk Rockers Fine Cream Fish Fileto ile birlikte bir şarkı bile yaptı: “Bazen seni bok buluyorum”.
Berliner Zeitung ile yapılan bir röportajda Finch, parti siyaseti açısından yakalanmak istemediğini vurguladı. Herhangi bir parti tarafından “arabaların önünde gerilmemesi” onun için önemlidir: “Şarkı için beni kutlayan baloncuktan birçok insan için, birkaç hafta önce kötü AFD sempatizanıydım.” Bunu unutmuyor. “Aniden bu insanlar için figür olmak istemiyorum. Bir şeyler yapıyorum çünkü kendim hissediyorum ve bu benim için önemli. Ama enstrümantalize olmayım.”
Berliner Zeitung ile yapılan bir röportajda Finch, parti siyaseti açısından yakalanmak istemediğini vurguladı. Herhangi bir parti tarafından “arabaların önünde gerilmemesi” onun için önemlidir: “Şarkı için beni kutlayan baloncuktan birçok insan için, birkaç hafta önce kötü AFD sempatizanıydım.” Bunu unutmuyor. “Aniden bu insanlar için figür olmak istemiyorum. Bir şeyler yapıyorum çünkü kendim hissediyorum ve bu benim için önemli. Ama enstrümantalize olmayım.”