Masa tenisinde 11 yaşında dünya üçüncülüğü yaşayan ulusal atletin gayesi büyük

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Masa tenisinde dünya üçüncüsü olma başarısı gösteren 11 yaşındaki Ali Enes Seren, olimpiyatlarda ter dökmenin hayalini kuruyor.

Konya’da yaşayan ilkokul 5. sınıf öğrencisi Seren, 5 yaşındayken masa tenisi oynayan ablasından etkilenerek bu spora gönül verdi.

Ailesinin de dayanağıyla Selçuklu Belediyespor Kulübünde idmanlara başlayan Seren, kulüpteki elemeleri geçerek, masa tenisi kadrosuna katıldı.

İki yıl evvel Konya’da düzenlenen, Minikler Ferdi Ulusal Ekip Seçmeleri’nde, “minik altı” kategorisinde Türkiye şampiyonu olan ulusal atlet, Avusturya’da 11-14 Ocak’ta düzenlenen WTT Youth Contender’da “U11” kategorisinde bronz kupa aldı.

– Yemek masalarını tenis masası üzere kullandı

Küçük yaşta elde ettiği başarılarla isminden kelam ettiren Seren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftanın her günü 3 saat idman yaptığını söylemiş oldu.

Masa tenisine başladığında, birinci idmanlarını ablasıyla yaptığını aktaran Seren, “Özellikle salgın devrindeyken, konutta yemek masalarını birleştirerek birbirimize rakip oluyorduk. çabucak sonrasında masa tenisi sporuna başlamaya karar verdim. Selçuklu Belediyespor Kulübünde altyapıdan kadroya girmeyi başardım.” tabirini kullandı.

Seren, okulla sporu bir arada yürütmenin kendisini zorlamadığını, verilen ödevleri vaktinde yaparak derslerinde başarılı olduğunu anlattı.

Bu süreçte ailesinin de kendisine dayanak olduğunu vurgulayan Seren, “Masa tenisinde muvaffakiyet elde edebilmek için epeyce çalıştım. Birinci başladığımda epey istekli değildim fakat hırslandım ve bu düzeye kadar çıkabildim.” diye konuştu.

– Gayesini daima yüksek tutuyor

Masa tenisinin, akıl ve sürat gerektirdiğine dikkati çeken Seren, şunları kaydetti:

“Bundan daha sonraki hedeflerim, kendimi daha fazla geliştirerek, evvel Türkiye şampiyonalarında, ondan sonrasında da olimpiyatlara giderek ülkemi temsil etmek. Bu manada kulüpteki hocalarım ve ekip arkadaşlarım da fazlaca dayanak oluyor. Avusturya’da kazandığım üçüncülük sonucunda, dünya sıralamasındaki derecemi 23’e yükselttim. Bu sıralamayı, daha hayli çalışarak birinci 5’e, birinci 3’e yükseltmek istiyorum. Hedeflerim doğrultusunda çalışmalarımı hiç aksatmadan sürdürüyorum. Masa tenisiyle hayatım hareketlendi. Bu spor beni bedenen, ruhen güçlendirdi ve olgunlaştırdı. İlerleyen süreçte sergileyeceğim performansımla herkesi gururlandıracağıma inanıyorum.”