MEB tatilde birinci defa fiyatsız kurs düzenleyecek

Adanali

Member
ANKARA (İGFA) – Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatiline ait geçen yaz tatilinde tüm öğrencilerin hem nitelikli tatil geçirmeleri birebir vakitte öğrenme serüvenlerine devam etmeleri için birinci kere yaz okulları açtıklarını hatırlattı.

Bilim ve sanat yaz okulları, matematik ve İngilizce yaz okullarından yaklaşık 1 milyon öğrencinin fiyatsız yararlandığını belirten Özer, “Bize gelen en büyük şikâyet, bu kursların iki-üç haftalık müddetlerinin fazlaca kısıtlı olmasıydı. Velilerden ve öğrencilerden bu kursların tam yaz devrini kapsayacak biçimde olması tarafında hayli önemli talep geldi. 2023 yılında da yaz okulu uygulamamızı devam ettireceğiz lakin 23 Ocak-3 Şubat içindeki iki haftalık sömestirde de birinci defa yaz okulu kapsamını genişleterek tüm kurslarımızı açacağız. Bu kapsamda bilim ve sanat yaz okulları, matematik ve İngilizce kurslarımız sömestirde de açık olacak.” dedi.

ÖĞLE YEMEĞİNDE OKUL ÖNCESİNDE YENİ MAKSATLAR HAYATA GEÇECEK

Yeni yıl ile bir arada fiyatsız öğlen yemeğinin kapsamının genişletilmesine yönelik hazırlıkların sorulması üzerine Özer, Bakanlığın öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için toplumsal siyasetlerle öğrencileri desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

Özer, koşullu eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden fiyatsız yemek imkânına, fiyatsız ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar epeyce sayıda projenin kararlı bir biçimde uygulanmaya devam ettiğini anlattı.

MEB’İN TESİSLERİ OTEL KONFORUNDA OLACAK

Bakan Özer, Bakanlığın 2023’teki gayeleri içinde tüm öğretmenevleri, uygulama otelleri ve hizmet içi eğitim enstitülerinin yenileme çalışmaları kapsamına alınmak suretiyle ISO 9001 kalite dokümanıyla belgelendirmesinin de yer aldığını söylemiş oldu.

Bakanlık olarak 2023’te hem öğrencilerin hem öğretmenlerin kaldığı yerlerin niteliğini fazlaca daha uygun noktaya getireceklerini, ISO 9001 standardı ne gerektiriyorsa onları yerine getireceklerini tabir eden Özer, şunları kaydetti:

“Sadece öğretmenevleri, eğitim enstitüleri değil, bununla birlikte pansiyonların tamamını 5 yıldızlı otel konforuna getireceğiz ve ISO 9001 sertifikasını da 2023 yılının sonuna kadar tamamlamış olacağız. İstiyoruz ki öğrencilerimiz, eğitimlerine devam ederken kaldıkları pansiyon, hakikaten onların fazlaca konforlu ortamda kalmasını sağlayacak bir ortam olsun. İstiyoruz ki öğretmenlerimiz, öğretmenevlerinde yahut eğitim enstitülerinde vakit geçirdikleri vakit epey nitelikli ortamlarda vakit geçirsin. ötürüsıyla nasıl Temel Eğitimde 10.000 Okul projesini başlatmışsak oradaki farkları elimine etmişsek birebir çalışmayı kalış yerleri için de gerçekleştireceğiz.”