Ömer Güleryüz: “O kupa Türkiye’de kalacak”

Beykozlu

New member
Futbol sevdasıyla pürüzünü aşan 25 yaşındaki Ömer Güleryüz, forvet olarak bakılırsav yaptığı Ampute Ulusal Futbol Grubu’nun gol yükünü omuzluyor.

Doğuştan pürüzüne karşın futbol sevdasından hiç vazgeçmeyen ve çocukluğundan itibaren arkadaşlarıyla top koşturan Ömer Güleryüz, kendisini keşfeden bir futbolcu büyüğünün tavsiyesi üzerine ampute futbol ile tanıştı.

İlerleyen senelerda yeteneği fark edilen ve 8 sene evvel ulusal gruba seçilen Ömer Güleryüz, ay-yıldızlı formayla iki sefer Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda 11 defa rakip fileleri havalandırıp “gol kralı” olan ve “en kıymetli oyuncu” mükafatını alan Ömer Güleryüz, çocukken kurduğu “dolu tribüne karşı oynama” hayalini gerçekleştirmenin de gururunu yaşıyor.

“FUTBOL BENİM İÇİN BİR SEVDAYDI”

Ömer Güleryüz, 2012’de ampute futbol ile tanıştığını, 2014 yılında ise ulusal formayı giymeye başladığını söylemiş oldu.

Futbolun her vakit kendisi için bir sevda olduğunu söz eden Ömer Güleryüz, şu biçimde konuştu:

“Ben doğuştan engelliyim lakin futbol benim için daima bir sevdaydı. 6 yaşından beri sokaklarda, halı alanlarda arkadaşlarımla oynuyordum. bir daha bir gün oynarken eski grubumuzun kalecisi beni gördü ve ‘Ampute futbol var biliyor musun, oynamak ister misin? Gel kendini dene istersen.’ dedi. Ben de geldim ve ampute futbol ile tanıştım. Buraya gelince kendi denklerimle oynamaya başladım ve profesyonellik katılınca daha da düzgün olmaya başladı.”

Çocukken dolu statlarda maç oynama hayali kurduğunu belirten Ömer Güleryüz, 2017’de Avrupa Şampiyonası’ndaki performansıyla kendinden bahsettirdiğini lisana getirdi.

Final maçında birinci golü attığını hatırlatan Ömer Güleryüz, “Dünya ikinciliğimiz, üçüncülüğümüz var. Geçen sene Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda ‘gol kralı’ ve ‘en bedelli oyuncu’ mükafatını kazandım. Küçükken hayal ettiği şeyleri başarmak hakikaten insanı fazlaca keyifli ediyor ve gurur veriyor.” tabirlerini kullandı.

“MİLLİ FORMA SÖZLERLE İFADE EDİLMEZ”

İleride evlendiğinde çocuklarına anlatacağı ve izleteceği muvaffakiyet öyküsü olduğunu aktaran Ömer Güleryüz, şu biçimde devam etti:

“Milli formayı giymek herkese nasip olmuyor. En kıymetlisi etrafımdakiler ve ailem için büyük bir gurur. Tahminen küçükken herkes ‘Bu çocuk ne yapacak?’ diye düşünüyordu ancak ben bugün ülkemi temsil ediyorum. Ulusal formayı taşımak sözlerle ifade edilmiyor. Ailemin ve etrafımdakilerin ulusal formayla başarılı olduğumu görmeleri ve memnun olmaları her şeye bedel oluyor.”

Ömer Güleryüz, engelli bireylerin sokağa çıktığında öz inançlı olarak kendilerini olağan biri üzere görmeleri ve spor yapmaları gerektiğini vurgulayarak, sporun kendisine epeyce şey kattığını, insanların gururla ve saygınlıkla baktığını, bu durumun epeyce değerli olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin mesken sahipliğinde 30 Eylül-9 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek Ampute Futbol Dünya Kupası’nı kazanmak istediklerini söyleyen Ömer Güleryüz, “Osman hocamız nitekim bizi epeyce düzgün hazırladı. İvme yakalattı. Bize farklı oyun metotlarını oturtmaya çalışıyor. aslına bakarsanız geçen sene bunlar olunca neler başarabileceğimizi herkes gördü. Eksik olan bir Dünya Kupası var, biz de artık ikincilik istemiyoruz. İnşallah bu sene ülkemizde düzenlenecek Dünya Kupası’nı dışarıya yollamak istemiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.