Okan Buruk’tan flaş açıklamalar

Beykozlu

New member
Galatasaray’ın teknik yöneticisi Okan Buruk, GSTV’ye özel açıklamalarda bulundu.

İşte Buruk’un açıklamaları;

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Galatasaray Türkiye’nin en büyük kulübü. Ülkemizin gururu Galatasaray. Avrupa’da ve ülkemizde en başarılı grup. Tek maksat şampiyonluk. ömrüm burada geçti. Çocukluğumdan beri… Burayı birinci günden itibaren kendi konutum üzere görüyorum.

GEÇEN SEniçin BASKI VAR

Geçen seniçin kalan baskı var. Hatırlatmak istemiyorum fazlaca fazla. Bir yenilenmeyle başladık. Dursun Lider misyona geldi. daha sonra biz geldik. İnanılmaz süratli ve epeyce ağır geçti.

TRANSFERLERDEN ÇOK MEMNUNUM

Geçen yılın tesirleri üzerimizden atmak istedik. Taraftarımızla birlikte alana ruhunu koyan bir ekip ortaya çıktı. Erden Beyefendi daha epeyce bizimleydi ve inanılmaz bir mesai geçirdik. Transferin son gününe kadar. 4 gündür tesisten hiç çıkmadım. Bir hoca olarak fazlaca memnunum. Çalıştığım oyuncular, gelenler, idare ile olan beraberlikten dolayı…

BEN DE BEKLEMİYORDUM

Bu kadar değişim beklemiyordum. Değişim olacaktı lakin bunu beklemiyorduk. Kiraladığımız oyuncular pahalarını bulsun diye kiralık gönderdik. Çok oyuncu geldi. Bize direk katkı verecek oyuncular haricinde ilerleyen vakitte katkı verecek oyuncular da geldi.

AYRILMAK İSTEDİLER

Ömer Bayram, Taylan, Oğulcan ayrıldı. Emre Kılınç ve Emre Akbaba gelip ‘Ayrılmak istiyoruz’ dediler. Ben kalıp forma savaşı vermelerini istedim lakin onların ısrarlı bir tutumu oldu. Çok uygun oyuncular geldi. esasen bir grup oluşturduk. Gelen arkadaşlarımız yavaş yavaş alana girecek. Burada her oyuncunun bir alternatifini ortaya çıkarmak istedik. İnşallah bunun randımanını alacağız.

MATA VE ICARDI İÇİN VAKİT LAZIM

Dünya futbolunda kıymetli yer edinmiş isimler. Her oyuncu için karakter tahlili yapıyoruz. Onun haricinde her ülkede birfazlaca tanıdığımız var. Juan Mata ve Icardi’yi soruşturduk. Çok uygun dönüşler aldık. Ancak benim birinci sorum onlara ‘Fiziksel manada ne durumdasınız?’ oldu. Juan Mata hiç idman yapmamış yeni dönem öncesi. Icardi de tam olarak hazır değil. İdman sonunda onlara ‘iyi tatil yaptınız’ biçiminde takıldım. Vakte muhtaçlıkları var.

HÜCUMDA ÇOK ŞEY KATACAKLAR

Şampiyonluğa oynayan Galatasaray’ın en az 3 forveti olmalı diye düşündük. Aldığımız 4 oyuncu atakta bize fazlaca şey katacak. Defansa ileride bize düzgün şeyler katacak bir isim almak istedik. Ufak tefek yanılmalar olabilir transferlerde ancak oyuncularında bir sabra gereksinimi var. Her oyuncu kusur yapabilir, istemiyoruz lakin hepimiz yanılgı yapabiliriz.

ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAĞIZ

Taraftarımızdan tek isteğim kusur yaptığımızda da alkışlayabilirsek daha üst çıkabiliriz. Daha sabırlı olmamız gerekiyor. Bizim en büyük garantimiz taraftarımız. Onların son maçta hissesi büyüktü. 11 kişi oynattılar bizi. Bunu hakikat biçimde sürdürebilirsek inşallah hayalimizdeki şampiyonluğa ulaşacağız.

2000’Lİ YILLARDAKİ TAKIM…

Bu yılki transferlerde uzunluk ortalaması baya küçük. Esprisini yapıyoruz daima. Kendi boyumuza bakılırsa oyuncu aldık diye. Bu takım 2000’li senelerdaki kadroyu hatırlatıyor bana.

11 KURMAK KOLAY OLMAYACAK

Tatlı bir zorluk olacak 11’i kurmak. Yabancı kuralı hocaları zorluyor. Kulübede oyuncu değişikliği yapmak da sıkıntı. Buna hazır olmamız gerekiyor. Erden Bey’le de konuşmuştuk artık top ve sorumluluk bende. En yeterli kimse, kim hakediyorsa devam edecek. Performansını yakalayamayan oyuncular da oluyor lakin bundan daha sonraki hafalar kritik olacak. Puan kaybına tahammülümüz yok. En âlâ biçimde oynamak ve devam etmek istiyoruz.

TÜRK OLMA HAKKINI VERMELİYİZ

Yusuf Demir, Türk oğlu Türk. Ailesi Türk, Türkçe konuşuyor fakat buraya yabancı olarak geliyor. Bu kuralın değişmesi gerekiyor. Türkiye’de Türk olma hakları alınmış oluyor. Bu hakkı vermemiz gerekiyor.

YENİ BİR TFF VAR FAKAT…

Yeni bir TFF Lideri ve İdare Heyeti var. Pahalı beşerler. Galatasaray’ın ortasından de beşerler var. Hakemleri de anlıyoruz. Daima en düzgünü olsun istiyoruz. Net olan şeyleri onların da görmesini istiyoruz. Hakemlerin vakit geçirme hadisesinin üzerine gitmesini istiyoruz. Maç yavaşladıkça hem oyuncuların tıpkı vakitte maçın hoşluğu gidiyor.

SÜREKLİ TIPKI EKİPLERE HATA!

Hakemlerin idaresinden keyifli değiliz. 2-3 net konumda VAR’a gidilmemesi örneğin insanı üzüyor. Artık bunu burada bırakacağız. Umarım onlar ortasında ders olur bu durum. Maça konsantre olsunlar. Bize tolerans sağlansın istemiyoruz. Adaletli olunsun. Artık artık VAR sistemi var. Bu da kullanılamıyorsa o insanların yetersizliği ortaya çıkıyor. Bunun devasını de TFF bulacaktır. Kulüp olarak birinci 5 haftada hakemlerden memnun değiliz. Ekstra bir şey istemiyoruz. Tek isteğimiz, maça odaklansınlar. Kusur yapılacaksa her ekibe yapılmalı. Yalnızca 1-2 kadroya yapılınca olmuyor.”

BİZ GOL ATMAK İÇİN OYNUYORUZ

Forma adaleti kıymetli. Artık takım kalitesi çoğaldı. İşimiz sıkıntı olacak seçim konusunda. Gol atmak için oynuyoruz. Önde oynuyoruz. Topun bizde kaldığı bir oyun ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. en çok gol durumuna giren kadroyuz tahminen ancak en az gol atan biziz. Sonlandırmada zahmet yaşıyoruz. İlerleyen günlerde bunu da atlatacağız. Ana amacımız dominant bir oyun. Daha fazlaca attığımız ve daha az yediğimiz bir ortam olacak. Kendi ideolojimizden vazgeçmeden golleri de bulacağız.

GENÇLER TÜRKİYE KUPASI’NDA

Emin, Yunus üzere oyuncuların haricinde Hamza ve Mete takıma girmeye başladı. Sayımız yüksek olağana göre lakin ben bu oyuncuların bizle birlikte idman, toplantılar yapmasını istiyoruz. Dünya çapında oyuncu getiriyoruz. Altyapı oyuncuları için de bu isimler değerli. Beknaz’ın bizimle oynama bahtı yok yabancı olduğu için. Türkiye Kupası’nda onlara baht vermeye devam edeceğiz.

MERTENS İÇİN SÖZLERİ

Dries Mertens önder oyuncu. Bizim ulaşamadığımız yerde saha ortasındaki önderler, hocaların olması fazlaca değerli. Dries Mertens’in saha ortasında kusur yapan arkadaşını alkışlattı. Bunlar bir kadro için epeyce kıymetli. Ben teknik adam olarak açık biriyim. Paylaşıyoruz her şeyi. Konuşan oyuncuların olması beni memnun ediyor.

TÜRK OYUNCULARA MESAJ

Türk oyunculara söylüyorum. Daha epeyce konuşmanız gerekiyor. Yaşlar ne olursa olsun herkes birbirini uyarmalı. Yaş olarak birbirimizden uzak değiliz. Futbolcular epey akıllı. kimi vakit alanda kullanamasalar da dışarıda epeyce akıllılar. Bizim onlarla kuracağımız bağlantı hayli değerli. Her vakit açığım.