Osmaniye’nin kız ragbi ekibi, Türkiye şampiyonluğu hedefliyor!

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Osmaniye’de Samet Aybaba Spor Lisesinde kurulan ragbi ekibine gönül veren 14 kız öğrenci, Okul Sporları Gençler Ragbi Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak hem tanınmayı tıpkı vakitte ulusal grubun kapısını aralamayı hedefliyor.

Okul müdürü Aylin Başlamışlı öncülüğünde 2 ay evvel oluşturulan kentin birinci ragbi kadrosuna, 9. ve 10. sınıfta farklı spor branşlarında eğitim goren 14 kız öğrenci katıldı.

Atletler, antrenör Ahmet Akdoğan idaresinde Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğünün atletizm alanında idmanlara başladı.

Hazırlık müsabakalarında başarılı sonuçlar alan grup, 24 Nisan’da Diyarbakır’da düzenlenecek Okul Sporları Gençler Ragbi Türkiye Şampiyonası’na odaklandı.

“Takım olarak fazlaca iddialıyız”

Başlamışlı, AA muhabirine, şampiyonada birincilik maksadıyla haftada iki egzersiz yaptıklarını söylemiş oldu.

Kız öğrencilerin ragbiyi kısa vakitte sevdiğini lisana getiren Başlamışlı, “Spor bizim de çocuklarımızın da güzeline gitti, keyif alarak oynuyorlar. Kısa müddette muvaffakiyete ulaşabileceklerinin farkındalar.” diye konuştu.

Başlamışlı, Türkiye şampiyonu olarak isimlerini duyurmayı istediklerini belirterek, şu biçimde devam etti:

“Sporcular 2 ay üzere kısa bir müddetde hoş ilerleme kaydetti. Grup olarak hayli iddialıyız. Okul sporları bünyesindeki Türkiye Şampiyonası’na katılacağız. Şampiyonada geçen yıl 20 ekip vardı lakin bu sene 40’ı bulacak. Bu kadrolar içinde derece almayı düşünüyoruz. Çocukların altyapıları sağlam, okuldaki derslerde kondisyona yönelik çalışmalar da yapıyorlar. Başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Ragbinin sert bir spor bulunmasına karşın kızların da başarılı olduğunu vurgulayan Başlamışlı, “Bu alanda fazla kız ekibi olmaması bizim için avantaj. İlerlemesi ve muvaffakiyet kazanması bizler için daha kolay olacaktır.” sözlerini kullandı.

Takım şampiyonluğu, oyuncular ulusal grubu hedefliyor

Oyunculardan 14 yaşındaki Sude Parıltı, sporda ilerlemeyi istediğini, en büyük amacının ulusal kadro forması giymek olduğunu anlattı.

Fidan İlçi (15) ise şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek, “Antrenmanlarımız epey güzel geçiyor. vakit içinde ileri düzeye ulaşacağımıza inanıyorum. Grup olarak Türkiye şampiyonluğunu hedefliyoruz. Ferdi gayem ise ulusal gruba girebilmek.” diye konuştu.