Pelkas’tan Fenerbahçe ve Ozan Tufan açıklaması!

Beykozlu

New member
Fenerbahçe’den Hull City’ye transfer olan Dimitris Pelkas konuştu.

Pelkas, yaptığı açıklamada, “Ozan’la birlikte oynamak hayli hoş. Onunla Fenerbahçe’de birlikte oynadık ve Hull City’deki başka oyunculara bakılırsa birbirimizi daha âlâ tanıyoruz. bir arada bu grup için daha fazlaca çabalamamız gerekiyor.” dedi.

Gruba alışması gerektiğini söyleyen Yunan oyuncu, “Fenerbahçe üzere epey büyük bir kulüpten geldik ancak bu farklı bir lig ve ahenk sağlamamız gerekiyor. Direkt gelip farklı bir ülkede oynamak kolay değil. Sabırla ve maç maç güzel şeyler bakılırsaceksiniz.” tabirlerini kullandı.

Futbolda vaktin epeyce çabuk geçtiğini belirten Pelkas, “normal olarak vakte muhtaçlığımız var fakat biliyorum ki futbolda vakit diye bir şey yok. Çok süratli ilerliyor. Bu yüzden daha fazla konsantre olmamız, idmanlara daha fazla odaklanmamız ve hocamızın bizden istediklerini en yeterli biçimde alana yansıtmamız gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe ile Hull City’nin muahedesi vakit alsa da İngiliz takımına transfer olduğu için memnun olduğunu belirten Pelkas şu tabirleri kullandı: “İki kulübün mutabakatı uzun vakit aldı lakin sonunda buradayım, burada olduğum için fazlaca memnunum. Hoş ve daha evvel oynadığım ülkelerden farklı bir niyet yapısı var buranın. Burada futbol daha epey ön planda. Hull, sevdiğim sakin bir kent. Dışarı çıkmayı fazlaca seven bir adam değilim. Konutta dinlenmeyi ve futboluma konsantre olmayı seviyorum.”

Championship’te oyunların fazlaca daha akıcı olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, “Burada maçlar hayli daha akıcı ilerliyor. Hakemler fazlaca fazla düdük çalmıyor. Çok kolay hür vuruş vermiyorlar. VAR’ın ligde olmaması epeyce değerli. örneğin Türkiye’de VAR’da epey fazla vakit kaybediliyor. Bir karar verilmesi için epey fazla bekliyorduk.” açıklamasını yaptı.

Pelkas son olarak, “Hocamızla konuştum, bana inanıyor ve ekibe yardım etmemi istiyor ancak burada biraz da ekip oyunu kıymetli. Sakatlıklar olacak ve buna bağlı olarak da istem değişikliğine gitmemiz gerekecek. Her şeye hazırlıklı olmalıyız.” diyerek kelamlarını noktaladı.