Recep Uyar: “Biz vazgeçmeyeceğiz”

Beykozlu

New member
Spor Toto Harika Lig’in ikinci haftasında konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor’a 1-0 mağlup olan HangiKredi Ümraniyespor’un Teknik Yöneticisi Recep Uçar, birinci iç saha maçlarını kazanamadıkları için üzgün olduklarını söylemiş oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Uçar, “Bizim stadımız olmasa da iç saha oynadığımız birinci maçı kazanmak istiyorduk. Maçın güç geçeceğini biliyorduk. Birinci yarıda bizim stratejilerin daha hayli tuttuğun gördük, yakaladığımız net durumlar vardı. Üçüncü bölgeye güzel gittik lakin final paslarını biraz daha düzgün kullansak birinci yarı bir iki gol bulabilirdik. Final vuruşlarını düzgün yapamadığımız için birinci yarı 0-0 bitti. Onların da direkten dönen topu vardı. İkinci yarı mantalitemizde bir değişiklik yoktu. 45-60 ortası biraz daha oyunu rakibe verdik, bu kısımda golü yedik. Ön alan baskılarından vazgeçmemiz buna sebep oldu. daha sonrasında yaptığımız değişikliklerle tekrar dengeyi getirdik, lakin maalesef bunları değerlendiremedik. Üzgünüz, kazanamadık. Her şeye karşın kazanabileceğimiz bir maçtı, Antalyaspor’u tebrik ediyoruz.” sözlerini kullandı.

“Biz bu ligde kendi oyunumuzu oynamak için var olmaya devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz.” kelamlarını kullanan Uçar, “Haftaya da Galatasaray maçımız var. Kendi oyunumuzu ortaya koyup düzgün sonuçlar almaya çalışacağız. Lige başlarken amacımız bu ligin kalıcı ekibi olmak dedik. Kendi oyununu ortaya koyan, futbolunu çirkinleştirmeyen bir takım olmak istiyoruz. Bundan vazgeçmedik, İkinci hafta sonunda 1 puanımız var, haftaya Galatasaray, akabinde Adana Demirspor ve Trabzonspor. Fikstürümüz kolay değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Recep Uçar, “Kadromuza Umut Nayır katılacak. Kendisi 28 yaşında bulunmasına karşın 23 yaş altı kadrosunda. Bizim o kadar gücümüz yok istediğimiz oyuncuyu geri çağıramıyoruz. Umut’la birlikte atakta biraz daha tesirli olabileceğimizi düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

“Belki 7. hafta, yetişmezse 9. hafta Ümraniye’de, oynarız diye düşünüyorum”

Recep Uçar, maçlarını Ümraniye’de oynamak istediklerinin altını çizerek şöyleki konuştu:

“Geçen sene şampiyon olduğumuz maçın ertesinde Ümraniyespor, maçlarını Ümraniye’de oynamalı demiştim. Gönül isterdi ki bu maçı Ümraniye’de oynayalım, yetişmedi, ışıklandırma çalışmaları devam ediyor. Çimlere alakalı federasyonun isteği oldu. Ülkemizde biroldukca kurum kulüplerin isteklerine hangi kulüpten yapıldığına göre karşılık veriyor. Stadımızın tabanın değişmesi istendi, bizim fazlaca hoş bir yerimiz vardı, stadımızın yetişmemesinin sebeplerinden biri de bu. İç saha avantajımızı kullanamıyoruz. Kendi stadımızda kendi seyircimizin gücüyle oynasak tahminen kazanabilirdik. Gerekli kurumlara güç tesiri altında olmadan fikirlerini söyleyebilen bir beşerim. Federasyonumuz burada biraz daha eşit aralıkta davranabilir. Çimler 15 gün evvel serildi. Işıklandırmanın bir kısmı yurt haricinden geliyor, varsayımım 1 aylık süreçte tamamlanır. Beki 7. hafta, yetişmezse 9. hafta Ümraniye’de, kendi stadımızda oynarız diye düşünüyorum.”