Şeffaf Oda’ya 41 kez maşallah

Adanali

Member
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın, Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin 7. büyük mahallesi Mevlana’da Şeffaf Oda’yı hayata geçirdiklerini anımsatarak, “12 Ocak’ta uygulamaya başladık. Bugün 41. hafta kesintisiz sürüyor ve vatandaşlarımızı burada konuk ediyoruz. Çok manalı bir çalışma oldu. Burada hem imali süren çalışmaları denetlerken tıpkı vakitte vatandaşlarımızla sohbet etme imkanı buldum. Vatandaşlarımızın ufak tefek dokunuşlara gereksinimi olduğu vakit belediyeye kadar gelmesine gerek yoktu. Onlar için fazlaca değerli olan bu küçük dokunuşlar bizi de memnun etti. Bugüne kadar 41 haftada 4 bin kişi ve küme ile görüştüm. Kek pasta getirenler, teşekkür etmeye gelenler, proje önerenler, çalışmaları takip edenler oldu. Tayin ve iş istihdamı haricinde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. beraberinde sıhhat, toplumsal yardım, elektrik, su, ulaşım üzere konularda gelen taleplerle konusunda da ilgili ünitelerle irtibat kurduk. Güya burası tüm kentin müracaat noktası üzere uygulanmaya başladı.” diye konuştu.

Her yaştan vatandaşla buluşmaktan son derece memnun olduğunu belirten Lider Yalçın, “Çocuklar konuttan okula, okuldan meskene giderken selam veriyorlar. Yaşlılar sabah ekmeklerini alıp konutuna giderken selam veriyorlar. Ayrıyeten bir muhabbet oluyor. bu biçimdelikle kentin toplumsal barışına katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Her çarşamba sabah saat 9.00’dan itibaren vatandaşlarımızı bekliyorum.” sözlerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU”

Türkiye’nin her yerindeki belediyelerden telefonlar geldiğine dikkat çeken Lider Yalçın şöyleki konuştu: “Bu işin nasıl uygulandığını bizden soruyorlar. Geçenlerde bir belediye uygulamaya başlamış. Biz de bundan fazlaca keyifli olduk. olağan olarak bir belediye liderinin vatandaşın isteğini, talebini, proje teklifini dinlemekten daha keyif alacağı bir şey olamaz.”

“VATANDAŞLARIMIZ HİZMETİN EN UYGUNUNA LAYIK”

Başkan Yalçın, istek ve taleplerin yerine getirilmesinde emeğe geçen bakılırsavlilere teşekkür ederek, “Arkadaşlarımız son derece güzel çalışıyorlar. Talepleri anında yerine getiriyoruz. Kente hizmette ortak hissede olan kurumlarla yeterli bir bağlantı içerisindeyiz. Bu kent, hoş bir kent. Bu kent hizmeti en üst seviyede görmeye alışmış bir kent. Bu niçinle vatandaşlarımız her şeyin en güzeline layık diyerek 41. haftayı 41 defa maşallah diyerek kutluyorum.” formunda konuştu.

Uygulamadan şad olan vatandaşlar da “Hem liderden, hem bu uygulamadan, tıpkı vakitte işlerin anında çözülmesinden çok mutluyuz. Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti.