Stephane Bahoken: “Türkiye’de taraftarlar epeyce çılgın”

Beykozlu

New member
Kasımpaşa forması giyen Kamerunlu futbolcu Stephane Bahoken, açıklamalarda bulundu.

Foot Mercato’ya konuşan Bahoken, “Türkiye’de işler hayli düzgün gidiyor. İstanbul’daki ömür beni epeyce şaşırttı. Kasımpaşa’daki altyapı inanılmaz. Avrupa’nın en büyük eğitim merkezleriyle muadildir. Futbol açısından hayli olumlu bir ülkedeyim.” dedi.

Kasımpaşa’yı niye tercih ettiğiyle ilgili sorulan soruya tecrübeli oyuncu, “Fransa haricinde öbür bir ülke keşfetmek istiyordum. Kasımpaşa’ya imza atmadan evvel Ankaragücü ve Sivasspor’un altyapısını görmüştüm. Dürüst olmak gerekirse buradaki çalışma hayli etkileyici” sözlerini kullandı.

Bahoken, “Dünya Kupası yaklaşırken aklım her şeydilk evvel oynayabileceğim bir yere gitmekteydi. Kasımpaşa bana bunu garanti etti. Diğer kulüplerin de teklifleri vardı lakin burayı tercih ettim. Gelmedilk evvel de Valentin Eysseric ile konuştum. Ödeme konusunda da hiç bir problem yaşanmadığını söylemiş oldu. Kulübün en geç ayın 5’inde ödemeleri yaptığını garanti etti. diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, “Buraya gelmedilk evvel Türkiye’yi tanımıyordum. Tatile bile gelmemiştim. Mesleğinizin bir noktasında her vakit karşınıza çıkan birtakım fırsatlar vardır. Bu teklif geldi, kendi kendime ‘niçin olmasın’ dedim. Dürüst olmak gerkirse asıl maksadım bu değildi. Hepimiz Real Madrid’de oynamayı hayal ediyoruz fakat yaptığım seçimden dolayı hayli mutluyum” tabirlerini kullandı.

Stadyum’daki atmosferlere değinen Bahoken, “Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi bir kenara birakıyorum, küçük statlarda bile atmosfer değişik oluyor. Burada Marsilya, Strasbourg’daki üzere atmosferler var. Stadyumdaki beşerler meczup üzere çığlık atıyor.” açıklamasını yaptı.