Sude Yaren’in yeni amacı olimpiyat madalyası

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Suudi Arabistan’da düzenlenen 2022 Tekvando Grand Prix Final Karşılaşmaları’nda birinci olan ve tertip tarihinde altın madalya kazanan en genç ulusal atlet unvanını elde eden Sude Yaren Uzunçavdar’ın yeni amacı, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılarak podyuma çıkmak.

Genç yaşında tekvandoda değerli başarılara imza atan Uzunçavdar, Türkiye’ye yeni muvaffakiyetler kazandırmayı hedefliyor. Ailesinde babaannesi, babası ve halasının akabinde tekvando sporuna devam eden Uzunçavdar, başarılarına yenisini eklemek için çalışıyor.

Bulgaristan’da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası, Konya’da İslam Oyunları Şampiyonluğu ve Suudi Arabistan’daki 2022 Tekvando Grand Prix Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Uzunçavdar, Arnavutluk’ta düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda ise ikinciliği elde etti.

– “Ülkeme altın madalyayı getirmek için uğraş ediyorum”

Uzunçavdar, AA muhabirine, ailesinin takviyesi ve teşvik etmesiyle tekvandoya başladığını söylemiş oldu.

Ailede üçüncü nesil tekvandocu olduğunu belirten Uzunçavdar, “Hedefim her atletin hayali olduğunu üzere olimpiyat şampiyonluğu. Bu amacıma her geçen gün daha epeyce yaklaştığımı düşünüyorum. Ülkeme altın madalyayı getirmek için çaba ediyorum.” diye konuştu.

Grand Prix’de dünyanın en güzel 16’sının içinde uğraş ettiğini belirten Uzunçavdar, “Bu başarımdan fazlaca memnunum, fazlaca kuvvetli rakiplerimi yendim. Tıpkı gün üst üste çıktığım karşılaşmaları kazandım. Şampiyonadaki en âlâ İngiliz rakibimi yenerek şampiyonluğu adıma yazdırdım.” yorumunda bulundu.

Uzunçavdar’ın babası ve antrenörü Serkan Uzunçavdar ise, tekvando sporuna üç jenerasyondur hizmet ettiklerini söz etti.

– Baba Uzunçavdar: “İsteyince kazanılmayacak hiçbir muvaffakiyet yok”

İki kızının tekvando sporuna devam ettiğini belirten Baba Uzunçavdar, şu sözleri kullandı:

“Bu muvaffakiyetlerin en büyük destekçileri teknik yöneticimiz Ali Şahin ve federasyon liderimize epey teşekkür ediyorum. Riyad’da Sude, resmen bir tarih yazdı. Dünya tarihinde 17 yaşında bir atletin bu biçimde bir madalya alması bu güne kadar görülmüş bir şey değildi. Rakipleri epeyce lakin fazlaca kuvvetliyken yaş oranı iki kat olan atletlerle çaba etti. Ben Sude’nin pek epey atlete örnek olduğunu düşünüyorum. İsteyince, çalışınca ve çaba edince, kazanılmayacak hiç bir muvaffakiyet yok.”