Tarihe geçen Atiba son kelamı bekliyor

Beykozlu

New member
Beşiktaş’ta tam 14 futbolcunun kontratı dönem sonu bitecek. Bu isimlerden biri de kaptan Atiba Hutchinson… Dokuz yıldır siyah-beyazlı formayı giyen 39 yaşındaki Kanadalı futbolcu bir dönem daha oynamak istiyor.

Kartal’da üç sefer şampiyonluk yaşayan ve performansıyla taraftarların gönlünde adeta taht kuran Atiba, Kanada Ulusal Ekibi ile Katar’da 21 Kasım-18 Aralık tarihleri içinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’na katılacak. Emektar futbolcu tam 36 yıl daha sonra Dünya Kupası’nda gayret edecek Kanada’nın kaptanlığını yapacak.

Katar’a kesinlikle gitmek isteyen Atiba Hutchinson bu niçinle tahminen de mesleğinin en kritik imzasını atacak. Deneyimli futbolcu, Beşiktaş’la 1 yıllık kontrat yenileyerek, mesleğini siyah-beyazlı forma altında noktalamayı hedefliyor. Lider Ahmet Parıltı Çebi ve Sportif Yönetici Ceyhun Çıkarı da bu fikre sıcak yaklaşıyor. Lakin kontratı biten başka oyuncular üzere Atiba ile ilgili son kelamı de Teknik Yönetici Valerien Ismael söyleyecek.

KANADA’YA GİDEBİLİR

Fransız teknik adamın onay vermesi halinde Atiba ile 1 yıllık yeni mukavele yapılacak. Aksi biçimde ise Beşiktaş ile Kanadalı oyuncunun yollarının ayrılması gündeme gelecek. Atiba’nın Beşiktaş’tan ayrılmak zorunda kalması durumunda Dünya Kupası’na gidebilmek için kısa müddet ortasında öteki bir kulüple anlaşacağı belirlendi. İlerleyen yaşına karşın orta alanda üst seviye performans sergilemeye devam eden başarılı futbolcunun, Üstün Lig yahut ülkesi Kanada’dan bir kulüple kontrat imzalayacağı söz edildi.

TARİHE GEÇTİ

Kanada Ulusal Grubu formasıyla tam 91 resmi karşılaşmaya çıkan Atiba Hutchinson tarihi performansıyla bu alanda rekoru elinde tutuyor. Tecrübeli futbolcunun ulusal ekipte 9 da golü bulunuyor. Atiba üzere Beşiktaş’la dönem sonu mukavelesi bitecek olan Cyle Larin ise Kanada Ulusal Kadrosu forması altında attığı 23 golle ülke tarihinin en skorer ismi unvanına sahip. Larin, Katar’daki Dünya Kupası’nda Kanada’nın en değerli gol kozlarından biri olacak.

Atiba kısa bir süre evvel NTV Spor’a şunları söylemişti; “hemen çabucak gelecek dönem için kesin sonucumı vermedim. Önümüzdeki günlerde bu mevzuyu daha ayrıntılı düşünceğim. Olağan bu sonucu yalnızca ben veremem. Kulüp liderimiz ile çabucak hemen görüşmedim. Kendimi fiziki açıdan uygun hissediyorum. Futbol oynayacak gücüm hala var. Ne olacağını vakit gösterecek.”