Tekirdağlı özel sportmenler başarılarına yenilerini eklemek için çalışıyor

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Tekirdağlı özel atletler Emirhan Akçakoca ve Enis Emre Kızılırmaklı, atletizmde yeni muvaffakiyetler kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Down sendromlu Emirhan Akçakoca ile mental atlet Enis Emre Kızılırmaklı beş yıl evvel atletizmle tanıştı.

Atletizm antrenörü Lokman Öksüz ile çalışmalarını sürdüren atletlerden Emirhan, katıldığı yarışlarda Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonlukları yaşadı.

En son geçen yıl Antalya’da 4-6 Aralık’ta düzenlenen Özel Atletler Atletizm Şampiyonası’na katılan Emirhan, 100 metre ve uzun atlamada birinci, Enis Emre de 400 metrede üçüncü oldu.

Bu ortada 100 metre koşusunda 13.89 saniyeyle dünya rekoru kıran Emirhan, uzun atlamada da 4 metre 47 santimetrelik derecesiyle birebir başarıyı gösterdi.

Şampiyonadan madalya ile dönmenin sevincini yaşayan özel atletler Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda çalışmalarını sürdürüyor.

– Maksatları büyüdü

Ulusal sportmen Emirhan Akçakoca, AA muhabirine, madalyalarına yenilerini eklediği için memnun olduğunu söylemiş oldu.

Her vakit yeni dereceler kazanmak için çalıştığını söz eden Akçakoca, “Son katıldığım şampiyonada 2 madalya aldım. İnşallah daha fazla çalışıp daha hoş dereceler yaparak, muvaffakiyetler kazanacağıma inanıyorum.” dedi.

Enis Emre Kızılırmaklı da birinci kez Türkiye şampiyonasına katıldığı için heyecanlı olduğunu lisana getirdi.

Türkiye şampiyonasının kendisi için hoş bir deneyim olduğunu aktaran Enis Emre, “5 yıl evvel atletizme başladım. Lokman hocamızla çalışmalar yaptık. Geçen ay Antalya’ya yarışa gittim. Orada madalya almak fazlaca manalıydı. İnşallah bundan daha sonra da müsabakalara katılıp milletlerarası şampiyonalarda madalya alıp İstiklal Marşı’mızı okutacağım.” diye konuştu.

Antrenör Lokman Öksüz ise fırsat verildiğinde özel sportmenlerin epeyce hoş muvaffakiyetler elde ettiğini söylemiş oldu.

Hoş çalışmaların kararınu Türkiye Şampiyonası’nda aldıklarını anlatan Öksüz, “Sporcularımızdan Emirhan 2, Enes de 1 madalya ile döndü. Emirhan’ın hoş şampiyonlukları vardı esasen, onlara yenisini eklemiş oldu. Atletlerimizle çalışmalara devam edip daha hoş şampiyonluklar elde etmek istiyoruz.” tabirlerini kullandı.