Trabzonspor taraftarı ardına aldı; Büyük muvaffakiyet

Beykozlu

New member
Bu dönem hem ligde birebir vakitte Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa koşan Trabzonspor’u, taraftarları bir an olsun yalnız bırakmadı. Kupadaki son Kayserispor müsabakasında da tribünler büsbütün doldu.

Ligin birinci haftalarında pandemi niçiniyle yüzde 50 doluluk oranına müsaade verilmesine karşın ortalama 30 bin izleyiciye oynayan bordo-mavili grubun maçlarını toplamda 500 bin kişi izledi. Tribünlerin tam kapasite açılmasından daha sonra ortalama 36 bine yükseldi.

40 BİN 500 KİŞİ İLE REKOR KIRILDI

Trabzonspor’un seyirci ortalamasına en çok yaklaşan kulüp 23 bin bireyle Fenerbahçe ve 21 binle Galatasaray oldu. Anadolu kulüpleri içinde ise Karadeniz grubundan daha sonra Adana Demirspor (15 bin) geldi. Fenerbahçe maçında tribündeki 40 bin 500 taraftarla rekor kırıldı. Kombinelerin fazlacaluğu niçiniyle satışa çıkan az sayıdaki biletlerin çabucak tükenmesi ise bordo-mavili futbolseverlerin en büyük ezası.

AVCI: İNANILMAZ BİR BAĞLILIK

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, Sabah Gazetesi’ne taraftarlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Stadyuma birinci çıkarken tribünlere bakıyorum ve dolu olduğunu gördüğümde inanılmaz keyifli oluyorum. İnanılmaz bir aidiyet, inanılmaz bir bağlılık. Bir maç bile tribünleri boş görmedim. Ve sahiden tarftarımızla birlikte ahenk içerisinde birlikte defans, bir arada atak yapmayı başardık” tabirlerini kullandı.