Ulusal eskrimci Muhammed Furkan, gözünü Paris 2024 kotasına dikti

tofaşk

Global Mod
Global Mod
İran’da düzenlenen Gençler Dünya Kupası’nda erkekler kılıç kategorisinde gümüş madalya kazanan ulusal eskrimci Muhammed Furkan Kalender, bu yıl elde edeceği başarılarla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası almayı hedeflediğini belirtti.

Muhammed Furkan, spora 9 yaşındayken eskrimde ulusal ekip antrenörü babası Mustafa Kalender’in yönlendirmesiyle başladı.

ondan sonrasında yıldızlar ve ergenlerde kazandığı madalyalarla isminden kelam ettiren Muhammed Furkan, en son İran’da düzenlenen Gençler Dünya Kupası’nda erkekler kılıç kategorisinde gümüş madalya elde etti.

Bu yıl katılacağı tertiplerde da kendisini göstermek isteyen Muhammed Furkan, kazanacağı başarılarla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası almayı hedefliyor.

– “İlerleyen süreçte ülkemizi olimpiyatta temsil etmek istiyorum”

Muhammed Furkan Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ayakta oynanan satranç” olarak tabir edilen eskrimde uğraş ettiği için memnun olduğunu lisana getirdi.

Eskrimin hem hayatta tıpkı vakitte derslerde kendisine olumlu katkısı olduğunu lisana getiren Muhammed Furkan, elde ettiği muvaffakiyetlerde babasının büyük hissesi bulunduğunu da vurguladı.

Muhammed Furkan, şubat ve mart aylarında Estonya ile Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak istediğini vurgulayarak, “Elde edeceğim başarılarla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota almak istiyorum. Katiyen öncelikli amacım budur. İlerleyen süreçte ülkemizi olimpiyatta temsil etmek istiyorum.” tabirlerini kullandı.

Babasıyla çalışmanın avantajlı olduğunu belirten Muhammed Furkan, “Kendisine hem antrenör tıpkı vakitte babam olarak güveniyorum. O pistin ortasındayken babamın söylemiş oldukleri benim için daha emniyetli oluyor. Babamla çalışmaktan epey memnunum. kimi vakit olumsuz durumlar da olabiliyor. İş bununla birlikte meskene de taşınıyor. Konutta kimi vakit ‘Keşke şu hamleyi yapsaydın.’ üzere konuşmalar geçiyor.” diye konuştu.

Eskrime birinci başladığı vakit içinderda arkadaşlarının değişik sorular sorduğunu anlatan Muhammed Furkan, “Eskrime birinci başladığımda arkadaşlarım bana, ‘Bu spor nasıl yapılıyor? Kılıç kesiyor mu, deliyor mu?” üzere enteresan sorular soruyordu. Lakin artık o denli değil. Yaygınlaştığı için bu biçimde şaşırtan sorular sorulmuyor. Artık eskrim sporu biliniyor.” biçiminde konuştu.

– Doğualp: “Başarılarıyla övünüyoruz”

Ulusal atletin eğitim gördüğü Çankaya Üniversitesi’nde Spor İşleri Müdür Yardımcısı olarak misyon yapan Nihat Doğualp, Muhammed Furkan’ın epeyce başarılı olmasını istediklerini aktardı.

“Muhammed Furkan, eskrimde kendini kanıtlamış bir öğrencimiz.” diyen Doğualp, “Şu ana kadarki başarılarıyla övünüyoruz. Hem akademik hayatta birebir vakitte sporda başarılı olmayı sürdürmesini istiyoruz. İkisini bir arada yürütürse hem bizim tıpkı vakitte ailesi için hayli güzel olur.” değerlendirmesinde bulundu.