Ulusal para tekvandocunun maksadı altın madalya

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Para Tekvando Türkiye şampiyonu ulusal sportmen Recep Özdemir, Azerbaycan’da düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Doğuştan sol kol dirsek altından olmayan ve 2020’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Vücut Eğitimi Öğretmenliği Kısmı’ndan mezun olan 30 yaşındaki Özdemir, 17-18 Ocak’ta Konya’da düzenlenen Türkiye Para Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

İstanbul’da 6-7 Şubat’ta düzenlenecek Milletlerarası Açık Turnuva’ya Niğde’de hazırlanan Özdemir, Azerbaycan’da yapılacak Para Tekvando Dünya Şampiyonası’nda da birincilik kürsüsünü hedefliyor.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir tanıdığının yönlendirmesiyle tekvandoya 2012’de başladığını söylemiş oldu.

beraberinde vücut eğitimi öğretmenliğini bitirdiğini belirten Özdemir, “Bu benim için epeyce kıymetli bir muvaffakiyet. Ülkemizi Londra, İtalya, Bulgaristan’da temsil ettim. Türkiye’de biroldukca muvaffakiyetim var. En son Konya’da Türkiye şampiyonu oldum. Şimdiki maksadım dünya şampiyonasında birinci olmak ve 2024’te Paris’te düzenlenecek paralimpik oyunlara katılmak.” sözlerini kullandı.

Spora başlamasıyla öz itimadının artırdığını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

“Spor yardımıyla her ortama girip çıkabiliyorum, herkesle irtibat kurabiliyorum. Bu spor olmasaydı eminim bu kadar öz inançlı olmayabilirdim. Tahminen hayatım boyunca hiç gidemeyeceğim yerlere gittim, gezdim. Spor, engelli olsa da olmasa da bir insanın yapacağı en hoş şey.”

Antrenör Şaban Çalkan da Recep Özdemir’in Konya’da 4 maç kazanarak kategorisinde Türkiye şampiyonu olduğunu lisana getirdi.

Özdemir’in şubatta İstanbul’da düzenlenecek memleketler arası turnuvada Türkiye’yi temsil edeceğine işaret eden Çalkan, “Recep üzere atletlerimiz özel. Bu atletlerimizi engellerinden daha hayli hayata tutunabilmeleri için sporla barışık bir biçimde yaşatmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu kuvvetli süreçlerinde kendilerine dayanak olmaya çalışıyoruz.” dedi.