Yüksel Yıldırım: “İsmail Kartal 2 milyon euro istedi”

Beykozlu

New member
Spor Toto 1. Lig kadrolarından Yılport Samsunspor’un lideri Yüksel Yıldırım, teknik yönetici arayış süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Yüksel Yıldırım, Hüseyin Eroğlu ile anlaşan Samsunspor için daha evvel Aykut Kocaman ve İsmail Kartal ile görüştüklerini deklare etti.

“AYKUT KOCAMAN İSTEMEDİ”

Bayram Bektaş’ın akabinde birinci vakit içinderda Aykut Kocaman ile görüştüklerini anlatan Yüksel Yıldırım “Aykut Kocaman ile ofisinde, İsmail Kartal ile dışarıda görüştüm. Aykut Hoca mutlaka bu sene grup çalıştırmayı düşünmediğini söylemiş oldu ve “Seneye ekip çalıştıracağım” dedi. Aykut Kocaman, İsmail Kartal’ı önerdi.” dedi.

“İSMAİL KARTAL 2 MİLYON EURO İSTEDİ”

İsmail Kartal ile görüşmelerini anlatan Yüksel Yıldırım “İsmail Kartal’a teklifimiz ilettik. “Eşim ve takımımla konuşacağım, kurallarımı bildireceğim” dedi. daha sonra sinema koptu. bu biçimde bir şey hayatımda görmedim. Bunu da söylemiş oldum, bir daha söylüyorum! İsmail Hoca, bizden 2 milyon euro üzere bir para istedi. ‘Samsunspor’un ne cürmü var hocam?’ dedim. Bu parayı ne Fenerbahçe data, Ne Galatasaray, ne de bir başkası! ‘Hocam sen uçmuşsun’ dedim. Zira fazlaca kızdım.” diye konuştu.

İSMAİL KARTAL İLE TELEFON KONUŞMASI

Yüksel Yıldırım, İsmail Kartal ile ilgi kelamlarına devam eden İsmail Kartal “O kadar sevdiğim, hürmet gösterdiğim, dürüst bir hoca. O kadar ayağına gittik fakat bizi cezalandırdı. ‘Samsunspor’un cürmü ne? Seninle defteri kapattık, çalışamayız. ‘Sana bol talihler diliyorum’ dedim telefonda.” açıklamasını yaptı.

“HÜSEYİN EROĞLU’NDAN ÖZÜR DİLEDİM”

Daha evvel Hüseyin Eroğlu’nu grup başına getirmeyeceğini açıklaması ve daha sonrasında mutabakatları hakkında ayrıntılı bir açıklama yapan Yüksel Yıldırım “Hüseyin Eroğlu’nun ismi çıktı. Ben de aradım ve ‘Başka isimler listemizde var’ dedim. O sırada Aykut Kocaman üzere isimlerle konuştuk. ondan sonrasında idare olarak teknik yönetici konusunu konuştuk. Hüseyin Eroğlu ve Ünal Karaman ismi öne çıktı. Ünal Karaman ile konuşmadık. Hüseyin Eroğlu için konuştum lakin ‘Asla almayacağım’ demedim. ben hocayı tanımıyordum lakin o sıralarda biroldukça hoca bize gelmek için ortaya adam sokuyordu. Hüseyin Hoca’nın eksileri var fakat artıları da var. Futbolla yatıp kalkıyor. Parayla işi yok. Gençlere ehemmiyet veriyor. Altınordu’daki akademi modeli bize uyuyor. Bize epey yeterli bir sunum yaptı. daha sonrasında ‘Senden özür diliyorum’ dedim. Kaşar hocalar var, Samsunspor’u toplumsal medyadan takibe alıyor. On yerden haber yolluyor. Hüseyin Hoca bu biçimde biri değil. Kimse Hüseyin hocayı beklemiyordu, herkes aksi köşe oldu. Ben de aksi köşe oldum. Hüseyin Hoca’yı tanıdım, inanılmaz olumlu bir insan. Başımdaki futbola uygun fikirler var. Biz sormadan her şeyi anlattı. Fiyat konusunda pazarlık yapmadık, ne dediysek kabul etti.” dedi.

“COMOLLI’NİN DÜĞÜNÜNE KOŞTUM”

Yüksel Yıldırım ayrıyeten “El sıkıştık ve koşa koşa Damien Comolli’nin düğününe gittim. Geç kaldım açıkçası. Hüseyin Eroğlu ile 4 saat görüştük ve konuştukça, konuşasın geliyor.” açıklamasını yaptı.