Aziz Çetin’den Galatasaray lider adayına: “Şımarık kız çocuğu gibi”

Beykozlu

New member
Antalyaspor Lideri Aziz Çetin, Koza TV’de yayımlanan ve Körfez Gazetesi Muharriri Hasan Yavaşlar’ın hazırlayıp sunduğu 90+7 programında açıklamalar yaptı.

Hasan Yavaşlar ile Abdullah Tanyolaç’ın sorularını yanıtlayan Çetin, Nuri Şahin’e talip olan Galatasaray’a hayli konuşulacak bir yanıt verdi. Nuri Şahin’in kendileri ile 5 yıllık kontratı olduğunu belirten Çetin, “Galatasaray’ın bir lider adayının seçim vaadi olarak Antalyaspor’un kontratlı hocasının ismini kullanımı evvela şık değil. Benzetmem yanlış anlaşılmasın fakat daima bir şeyler isteyen şımarık kız çocukları vardır. Nuri Şahin’i istemeniz ile benim kontratlı futbolcumu istemeleri içinde fark yok. Şimdiye kadar her istedikleri olmuş, kimi isterlerse almışlar. Ancak bu sefer olmayacak. Nuri Şahin Antalyaspor’un kontratlı hocasıdır.” dedi.

NURİ ŞAHİN SARFİYAT Mİ?

Nuri Şahin’in Antalyaspor’dan ayrılabilmesi için yerine getirilmesi gereken prosedürler olduğunu belirten Çetin, “Nuri Hoca’yı ikna edebilecek bir proje ile gelirlerse ve ikna etmeyi başarırlarsa, Antalyaspor da bu mevzuda fazlaca yüklü bir yarar sağlayacaksa düşünürüz. Nuri Şahin dünya güzeli bir insan. Bana gelip Nuri Şahin ile ilgili epeyce yüklü bir bonservis bedeli teklif etseler, evvel onla görüşürüm. Kendisine “Kardeşim” diye hitap ederim. Onun mesleğine katkı sağlayacak bir proje gelirse buna Nuri Hoca ile birlikte karar veririz.” dedi.

“AVRUPA’NIN EN DÜZGÜN EKİBİYİZ”

Lig’de 17. sırada yer aldıklarında bile Nuri Şahin ile ilgili en küçük bir telaş yaşamadıklarını lisana getiren Çetin, “Ben o periyotta bile maksadımızın birinci 5 olduğunu söylemiş oldum. Ve bunu inanarak tabir ettim. Takımımızı, eksiklerimizi ve yapacağımız transferleri biliyordum. Türkiye’nin ve tahminen de Avrupa’nın en uyumlu idare ve teknik grubuna sahibiz. Altyapı hocalarımız da dâhil olmak üzere hepimiz bir aileyiz. Muvaffakiyet da, başarısızlık da hepimizin. bu vakitte Nuri Şahin ile ilgili fikrim hiç değişmedi.” dedi.

KARAGÜMRÜK VE GİRESUN MAÇLARI

Dönemin kırılma maçının 3-0 kazandıkları Karagümrük müsabakası olduğunu belirten Aziz Çetin, şunları söylemiş oldu: “Bugün yakalanan galibiyet ve yenilmezlik serisini bekliyordum ve nazar değmesin diye dua edelim. 4-1 kazandığımız Giresun maçının soyunma odasında Nuri Şahin futbolculara, ‘Puanımızı 41 yapalım, ligde kartları bir daha karalım’ dedi, ben de bu örüntüleri çekip paylaştım. Puanın 41 olması, ligde kalmayı garantilemek demekti. Bunu daha evvel de kendi ortamızda konuştuk. Taraftar kümemizin yaptığı bir koreografi, Nuri Şahin’in konuşması ve benim o konuşmayı çekip tüm Dünya’ya servis etmem de değerli bir projeydi. Kartlar bir daha karıldı ve bu maçtan daha sonra amacımız birinci 5 ve Avrupa kupaları oldu”.

“NURİ ŞAHİN İLE DEVAM EDİLMELİ”

2013 yılından bu yana Antalyaspor Derneği ve Anonim Şirketi İdaresi’nin ortasında olduğuna dikkat çeken Çetin, “Ben amatör bir ruhla başkanlığa başlamayı epeyce istiyordum ve şu anda bunu yapıyorum. Bu telaffuzum, kent milliyetçiliği yahut mikro milliyetçilik olarak yorumlanabilir fakat ben bu uygulamadan vazgeçmek istemiyorum. Nuri Şahin ile bu başlangıcı yaptık. Umarım Nuri Şahin Antalyaspor’da kupalar kazanır yahut Borussia Dortmund ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanır. Lakin ilerleyen süreçte, ben lider olmasam bile Antalyaspor’un Nuri Şahin ile yahut Nuri Şahin üzere bir isimle devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“TEKLİF GELEN var ise GİTSİN!”

Dönemin devam ettiğini ve Antalyaspor’un birinci 5 gayesinin olduğunu kaydeden Aziz Çetin, şu ana kadar hiç bir futbolcu ile ilgili resmi teklifin gelmediğine dikkat çekti. hiç bir oyuncu için bir bonservis bedeli belirlemediğini de anlatan Çetin, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Nuri Şahin bakılırsave gelene kadar Doğukan kulübün sıkıntılı çocuğu olarak biliniyordu. Nuri Şahin ile birinci görüşmelerimizde kendisi, Doğukan’ı daima 11’de oynatacağını söylemiş oldu. Doğukan’ı satmam için evvel onun yerine birini bulabilecek miyim, altyapım buna hazır mı, kulüp ve Doğukan bundan karlı çıkacak mı? Bunlara bakarım. Doğukan’ı satıp para da kazanabiliriz, takımınızda tutup Avrupa’da muvaffakiyet da kovalayabilirsiniz. Bu olaya nereden baktığınıza bağlı. Tıpkı biçimde kontratı biten futbolcuların menajerleri aramaya başladı. Kendilerine amacımızın olduğunu ve şu anda transfer konuşmanın ekibe epeyce büyük ziyan vereceğini söylemiş oldum. Kontratı biten futbolcuya diğer bir kulüpten teklif geliyorsa da buyursun gitsin. Antalyaspor daha güzelini bulur”.

TRANSFERLERİN HİKAYELERİ

Devre içinde yaptıkları transferlerin öyküsünü de anlatan Çetin, “Teknik ve scout takımı, Nuri Şahin ile birlikte eksiklerimizi tespit etti. ondan sonrasında görüşebileceğimiz oyuncuların listesi oluşturuldu. Nuri Şahin, tüm futbolcularla teğe bir görüştü. hiç birisinin menajeri ile konuşmadı. Bu konuşmanın akabinde bize bütçemiz dâhilinde alınmasını istediği oyuncuları iletti. Biz de mali durumumuza bakılırsa transfer ettik. örneğin Luis Adriano’nun birinci istediği fiyat, imza attığı sayının iki katıydı. Fernando Lucas Martins ile 1,5 yıllık kontratımız var ve 1 Milyon Euro’ya hür kalma hususu var. 13 ay oynayan bir futbolcuyu aldığımız vakit eleştirildik. Lakin bugünkü maliyeti ile ortaya koyduğu performansı göz önüne aldığımız vakit, kontratını biraz düzgünleştirip uzatmayı teklif edeceğim. Fiyatında artış yapıp süreyi uzatabiliriz, özgür kalma hususunu yükseltebiliriz. Bunu dönem bitmiş oldukten daha sonra görüşüp karara bağlayacağız.”dedi.

“ANTALYASPOR’U PROMOSYON YAPTIRMAM”

Bu dönem bir maçta bayanları, bir maçta da çocukları fiyatsız olarak stada aldıklarını kelamlarına ekleyen Lider Aziz çetin, şunları söylemiş oldu: “Bunu yeniden düşünebiliriz. Fakat Pasolig uygulaması sebebi ile her bilet için giriş fiyatı ödemek zorundayız. Büyük Antalyaspor Derneği ile misal uygulamaları senelerca yaptık. Antalyaspor maçından evvel iftar vermemiz isteniyor. Antalyaspor maç bileti, iftar yemeğinin yanında promosyon olarak verilecek kadar kıymetsiz değildir. Bu kadronun amacı var ve maçlarını izlemenin bir bedeli olmalı. Biletler bu yıl uygun, gelecek yıl daha yüksek olacak. Antalyaspor maçı için otobüs kaldırmamız isteniyor. Bir insan, sevgilisi ile buluşmak için otobüs kaldırılmasını isteyebilir mi? Son 4 maçta 8 bin ortalama ile maçlarımızı oynuyoruz ve bu sayı daha da artıyor. Seyirci sayısının artmasını olağan olarak istiyorum lakin Antalyaspor’un maçını izlemeyi de bir promosyon haline getirmeyeceğim”. Hasan YAVAŞLAR

“İHTİLAFLI EVRAK KALMADI”

Haji Wright’i satın alma opsiyonunun kendilerinde olduğunu ve dönem sonu karşılıklı olarak görüşerek husus hakkında karar vereceklerini lisana getiren Antalyaspor A.Ş. İdare Konseyi Lideri Aziz Çetin, geçmişten gelen ihtilaflı evrakların tamamını temizlediklerini ve bir tane bile ihtilaflı belgenin kalmadığını tabir etti. Çetin, mevcut futbolcuların alacaklarının olmadığını belirterek, Antalyaspor’un, muhteşem Lig’de Kasımpaşa’dan daha sonra ekonomik olarak en yeterli durumda olan takım olduğuna işaret etti.