Bakan Özer New York yolcusu

Adanali

Member
ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, New York’taki programları kapsamında birinci vakit içinderda Eğitimin Dönüştürülmesi Tepesi çerçevesinde 17 Eylül tarihinde Tahliller Günü temalı ön doruğa iştirak edecek. Özer, çabucak sonrasında “Eğitim ve Öğrenme Alanlarında Gerçekleşen Kriz ve Acil Durumlarda Eğitimin Dönüşümü” temalı Yüksek Seviyeli Eğitim Bakanları Toplantısı’na katılacak.

Bakan Özer, Yüksek Seviyeli Eğitim Bakanları Toplantısı’nda “Dirençli Eğitim Sistemleri İnşa Etmek” temalı panelde iştirakçilere hitap edecek.

Panelde finans, planlama ve uyum hususlarına odaklanarak eğitimin bir daha inşası için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişlerinde bulunulması amaçlanıyor.

Bakan Özer, dünyaya Türkiye’nin son 20 yılda eğitim alanındaki dönüşümünü anlatacak

2021-2025 devri UNESCO Yürütme Heyeti üyesi olan Türkiye; global eğitim, bilim ve kültür siyasetlerine ait karar alıcı sistemde yer alıyor. Bu kapsamda Eğitimin Dönüştürülmesi Tepesi’nde 2030’a kadar eğitimi dönüştürmek için çalışmalar ele alınacak.

Zirve; eğitimi dönüştürmek için siyasi maksatlar, çalışmalar, tahliller ve dayanışmayı seferber etmeyi, salgınla ilgili öğrenme kayıplarını giderme gayretlerini değerlendirmeyi, mevcut ve gelecekteki eğitim sistemlerini bir daha tasarlamayı ve nitelikli eğitim hakkı ile ilgili olan sürdürülebilir kalkınma gayesi içindeki “kapsayıcı, herkese eşit derecede kaliteli eğitim sağlamak ve herkese hayat uzunluğu eğitim imkânı tanımak” istikametindeki ulusal ve global gayretleri canlandırmayı amaçlıyor.

Bakan Özer, New York temasları kapsamında ayrıyeten ABD’de eğitim alan Türk öğrencilerle bir ortaya gelecek.