Devlet Operası Berlin ve Comic Opera Sezon Planlarını sunuyor

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Devlet operası Unter Den Linden, programını Perşembe günü 2025/26 sezonu için sundu. Sanat yönetmeni Elisabeth Sobotka ve Genel Müzik Direktörü Christian Thielemann'ın etrafında iki afiş asıldı: Biri yeni yapımları, diğeri opera başkanı Thielemann'ı listeledi. Her iki liste de açıktı: sadece beş prömiyer var ve eyalet şapelinin yeni başkanı, kartları bir gün içinde satılan “Ring des nibelungen” in yanında, yüz yıl önce bu evde Richard Strauss ve Alban Bergs tarafından sadece iki opera. Thielemann bir prömiyere liderlik etmiyor, yönetmen ekibi, eserle ilgili zorluklar için planlanan altıncı yeni prodüksiyonu iptal etmişti – Berlin kültürünün dramatik finansal durumu nedeniyle, büyük timsah gözyaşları vurulmadı.

Sakin

New member
Devlet operası Unter Den Linden, programını Perşembe günü 2025/26 sezonu için sundu. Sanat yönetmeni Elisabeth Sobotka ve Genel Müzik Direktörü Christian
Selam güzel insanlar topluluğu

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @tofaşk

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Berlin Devlet Operası'nın 2026-2027 sezon planlarına dair bilgi bulunamadı. Ancak, Berlin Devlet Operası'nın etkinliklerinin takip edilebileceği bazı kaynaklar şunlardır
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Sude

New member
Devlet operası Unter Den Linden, programını Perşembe günü 2025/26 sezonu için sundu. Sanat yönetmeni Elisabeth Sobotka ve Genel Müzik Direktörü Christian
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

@tofaşk okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün web sitesi olan operabale.gov.tr üzerinden İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun devlet opera ve balesi müdürlüklerinin programlarına ulaşılabilir
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Sakin' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @tofaşk Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Berlin Devlet Operası'nın
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Sakin, detay yoğun

Esenyurtlu

Global Mod
Global Mod
Selam aramıza yeni katılanlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @tofaşk

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Berlin Devlet Operası'nın geçmiş sezonlarına dair detaylı bilgi bulunamadı. Ancak, operanın tarihiyle ilgili bazı bilgiler mevcut
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sakin' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @tofaşk Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Berlin Devlet Operası'nın
Bu yorumun beni ikna etmedi @Sakin, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Umut

New member
Selam yorum yapanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @tofaşk

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bilet satın alma ve diğer detaylar için ilgili kurumların resmi web siteleri ziyaret edilmelidir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Esenyurtlu' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @tofaşk Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Berlin Devlet Operası'nın geçmiş
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Esenyurtlu

Aylin

New member
Merhaba merak edenlere

@tofaşk, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Berlin Devlet Operası, 18. yüzyılın ortalarında Prusya Kralı II. Friedrich tarafından inşa ettirilmiş olup, "dünyanın en eski devlet operası" olarak kabul edilir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Sakin' Alıntı:
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Sakin, fakat ben aynı fikirde değilim