Ebert itiraf etti: “Transfer teklifi almıştım”

Beykozlu

New member
Spor Toto Muhteşem Lig’in yeni gruplarından biri olan İstanbulspor, Alman futbolcu Patrick Ebert ile 2 yıllık mukavele imzalamıştı. İstanbulspor’un deneyimli oyuncusu Sporx’e fazlaca özel açıklamalar yaptı. Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ebert, daha evvel Türkiye’den transfer teklifi aldığını doğrularken, İstanbulspor’a katacak epeyce şeyi olduğunu vurguladı. Ebert, biroldukça mevzuda konuştu. İşte Alman oyuncunun epey özel açıklamaları…

“YENİ BİR MACERA ARAYIŞINDAYDIM”

Almanya, Rusya, İspanya ve artık de seni Türkiye Ligi’nde görüyoruz. Transferin güzel olsun. İstanbulspor’a transfer sürecin nasıl gelişti?

Yeni bir macera arayışım vardı. Üstün Lig olması benim için kıymetli bir ögeydi. 35 yaşında olmama karşın kendimi geliştirme isteğim var. Türkiye’den bir menajer menajerimle irtibat kurdu. Hocamızla da görüştükten daha sonra esaslı bir kulüp olan İstanbulspor ile anlaştım. Burada olduğum için memnunum.

“GÜN GEÇTİKÇE DAHA UYGUN OLACAĞIM”

İstanbulspor esaslı bir topluluk ve İstanbul hoş bir kent. Adaptasyon süreci açısından neler söylersin?

Kulüp her şeydilk evvel gelir. Ben bir futbolcuyum. İstanbulspor hayli kıymetli bir kulüp. Grup arkadaşlarım, hocalarım, kulüp çalışanı beni epeyce uygun karşıladı. Buraya alıştım. Adaptasyon sürecinde bir sorun yok. Yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Gün geçtikçe daha da uygun olacağımı düşünüyorum.

“GOLLER VE ASİSTLERLE KATKI SAĞLAYACAĞIM”

Takım olarak bu sezonki maksatlarınız neler? Ferdi olarak maksatlarını de merak ediyorum…

Birinci maksadımız Harika Lig’de yeterli bir dönem geçirmek. Sağlıklı, sakatlıksız bir dönem geçirmek istiyoruz. Birinci 3 puanımızı aldık Alanyaspor’a karşı. Bu galibiyet özgüven kazandırdı. Öncelikli amacımızın ligde kalmak olduğunu düşünüyorum. Oynadığımız oyunla bu kulübe gönül verenleri onurlandırmak istiyoruz. Ben de ekibime azamî katkı vermek istiyorum. Müddet aldıkça goller ve asistlerle kadroya yardım edeceğim. İdmanda ve maçlarda genç oyunculara yardımcı olmak ve örnek olmak istiyorum.

“HOCAMIZ MUVAFFAKİYETE AÇ BİR İNSAN”

Osman Zeki Korkmaz hoca ile nasıl bir irtibat kurdunuz?

Çok yeterli bir irtibat kurduk. Hem İngilizce tıpkı vakitte İspanyolca bilmesi irtibatın artmasına yardımcı oldu. Muvaffakiyete aç bir teknik adam. İdmanlarda, geçirdiğimiz vakitlerde bununla birlikte eğleniyoruz. Oyunculardan beklentilerini net biçimde anlatan bir teknik adam.

“TÜRKİYE’DEN DAHA EVVEL DE TEKLİF ALDIM”

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş üzere gruplardan daha evvel teklif aldın mı?

28 yaşındayken, Spartak Moskova’ya transfer olmadan evvel Türkiye’den teklif geldi. Ancak finansal açından Rusya’yı tercih ettim. Grup ismi paylaşmasam daha uygun olur.

“TÜRK FUTBOLU, LA LIGA’YI DA ANDIRIYOR”

Türk futbolu ile Alman futbolu içindeki temel farkları sen nasıl değerlendiriyorsun? Müşahedelerin neler?

Alman futbolu fizikî performanslara dayalı. 90 dakika boyunca uğraş etmeniz gerekiyor. Küçük ayrıntılar maçı belirliyor. Türkiye’de teknik üst seviye. Taraftarlar açısından iki ülke birbirini andırıyor. Türk futbolu La Liga’yı da andırıyor. La Liga da oyunuma nazaran uygun bir ligdi.

“KUNTZ’UN KATACAĞI ÇOK ŞEY VAR”

Türkiye Ulusal Kadrosu’nun teknik yöneticisi Stefan Kuntz… Şu an kadarki performansı için neler düşünüyorsun? Başarılı olacağını düşünüyor musun?

Kuntz’un U21 Ekibi ile takip ediyordum. Orada fazlaca başarılıydı. Türkiye Ulusal Ekibi’nde başarılı olacağını düşünüyorum. Değerli olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ona güvenmesi. Türk oyunculara katacağı fazlaca şey var bence.

“EN BEĞENDİĞİM TÜRK YILDIRAY BAŞTÜRK”

Almanya’da oynayan ve en epey beğendiğin Türk oyuncu kimdir?

Yıldıray Baştürk diyebilirim. Kendisiyle birlikte uygun bir arkadaşlığımız oldu. Hertha Berlin’de birlikte oynadık. En hayli beğendiğim Türk oyuncu oydu.

“İSTANBULSPOR’U TAKİP EDİN”

İstanbulspor taraftarlarına bildirinin ne olur?

Bizi desteklesinler. Hoş bir dönem geçireceğiz. Bu röportajı okuyacak futbolseverlere de İstanbulspor’u takip etmelerini önereceğim. Zira ismimizden kelam ettireceğiz.

EBERT İLE TEK SÖZLÜK CEVAPLAR

Futbol :
Hayat
Aile : Hayat
Gol : Kusursuz duygu
Almanya : Ev
Türkiye : Yakındaki ev
Taraftar: Önemli
eğer olmazsa olmazı: Sağlık
Futbolcu olmasaydı: Polis
Süper kahramanı: Annem