Federico Macheda: “Beni ben yapan Alex Ferguson”

Beykozlu

New member
İngiltere Premier Lig’de daha evvel Manchester United forması giyen, Yunanistan macerasının akabinde bu dönem başında Spor Toto Üstün Lig takımlarından MKE Ankaragücü’ne transfer olan Federico Macheda, Sporx’e fazlaca özel açıklamalar yaptı. Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İtalyan golcü, Premier Lig günleri, Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo, Joshua King, Ankaragücü’ndeki maksatları ve biroldukca mevzuda konuştu. İşte Federico Macheda’nın Sporx’e yaptığı açıklamalar…

“ANKARAGÜCÜ’NE TRANSFER OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM”

Macheda, Ankaragücü’nden sana teklif geldiğinde birinci ne hissettin? Türk futbolu ile ilgili nasıl bir fikrin vardı, şu andaki fikrin nedir?

Takıma birinci geldiğimde hoş bir şeyler bekliyordum. Ankaragücü’nde yeni bir takım oluştu. 15 kadar oyuncu gelmişti. Kulübün ortasında hoş bir yapılanma var. Ankaragücü’ne transfer olduğum için fazlaca memnunum. Başarılı olacağıma da inanıyorum.

“TARAFTARLARIMIZI YETERLİ BİR DEVİR BEKLİYOR”

Sezon öncesi kamplar kıymetlidir. Bence fazlaca kıymetli bir teknik adam olan Mustafa Kolcu ile nasıl bir irtibat kurdunuz ve dönem öncesi kamplarda atılan goller golcü isimlere ne hissettiriyor?

Kampta hayli hoş vakit geçirdim. Hocamız, takımı, arkadaşlarım… Açıkçası herkes bana epey yardımcı oldu. Kendimi de düzgün hazırladım. Dönem için hazırım. Gol atmak her vakit motive eder. Ankaragücü taraftarlarını ve bizi bence yeterli bir periyot bekliyor.

“BİTİREBİLECEĞİMİZ EN YETERLİ YERDE”

Bu dönem Ankaragücü’nün Muhteşem Lig’de âlâ bir durum elde etme planı var. Ekip olarak nasıl bir gayeniz var? Senden dinlemek isterim.

Şahsen görüşüm, kadromuzun en uygununu yapması. Ben de bir forvet oyuncusu olarak elimden gelenin en uygununu yapmak istiyorum. Çok yeni bir ekibimiz var. Maç maç bakacağız. Alışılmış ki ligi âlâ bir yerde bitirmek üzere bir gayemiz var.

“MİNİMUM 10 GOLÜN ÜSTÜNE ÇIKMAK İSTİYORUM”

Yunanistan’daki performansın için neler söylersin? Biroldukca maçta kuvvetli bir Macheda gördük. Ayrıyeten bu dönem Ankaragücü’nde nasıl bir gol maksadın var?

İlk amacım ekibime yardımcı olmak. Kadronun bir parçayısım. En az gol beklentim 10 golün üstününe çıkmak. Her vakit, bundan evvelkinden daha düzgününü yapmayı hedeflerim.

FENERBAHÇE, GALATASARAY, BEŞİKTAŞ

Türkiye’de daha evvel biroldukça üst seviye grubun gündemine geldin. Daha evvel sahiden de Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş’ın bir ilgisi, teklifi olmuş muydu?

bahsetmiş olduğuniz kulüplerden teklif almadım. Geçen sene de birtakım kulüplerle anıldım. Fakat kalmak istedim. Bu sene Türkiye’ye gelmenin daha yeterli olacağını düşünüyordum. O denli de oldu.

“ALEX FERGUSON, 17 YAŞINDAYKEN BANA GÜVENDİ”

Manchester United altyapısından yetiştin ve sana profesyonel olarak birinci müddet veren kişi Sir Alex Ferguson’du. Sir Alex Ferguson ile bir anını anlatabilir misin?

5-6 dönem oynadım. Çok uzun bir müddetydi. Alex Ferguson ile epey anım oldu. Hangisini anlatsam? Beni 17 yaşındayken oynatması, güvenmesi hayli değerliydi. Beni yanına çağırıp oynatacağını tabir etmesi, o yaşta bu talihe sahip olmam unutulmaz bir andı.

MACHEDA’NIN GÖZÜNDEN FERGUSON…

Kariyerinde biroldukca teknik yönetici ile çalışma fırsatı buldun. Sir Alex Ferguson ile öbür teknik adamları ayıran farklar neler?

Kendisini dünyanın en güzellerinden biri yapan şey disiplinidir. Çalışma azmi fazlaca kıymetliydi. Bana epey şey kattı. Bunun haricinde hayli organize bir teknik adamdı. Bu bence başkalarından onu ayıran şeylerdi.

“DE GEA İLE HALA KONUŞUYORUZ”

İngiliz grubu Manchester United’da kurduğun ve şu an devam eden arkadaşlıkların var mı? Kimlerle hala görüşüyorsun?

Manchester United’da fazlaca sayıda arkadaşım oldu. Örneğin De Gea ile ile hala arkadaşız. Çok başarılı bir kaleci ve samimi bir dosttur kendisi.

“ALTYAPI VE TRANSFERLER İSTİKRARLI OLMALI”

Manchester United, Sir Alex Ferguson periyodunda altyapısından yetişen ve o oyuncularla büyük muvaffakiyetler elde eden bir ekipti. şüphesiz transferler de yapılırdı fakat iskelet daima altyapıdan gelenler olurdu. Şimdiyse fazlaca büyük sayılar harcanıyor fakat muvaffakiyet elde edilemiyor. Sence bu durumun sebebi nedir?

Bence altyapı United’ın en büyük güçlerinden biri. bir daha muvaffakiyet için A Grup’ya oyuncu çıkarmaları gerekiyor. Doğal ki yeni oyuncular alabilirler. Lakin bunu istikrarlı biçimde yapmak gerektiğini düşünüyorum.

“RONALDO, KUPALAR KAZANACAĞI BİR GRUP İSTİYOR”

Cristiano Ronaldo’nun Manchester United’dan ayrılacağı argümanları var. Ronaldo’nun durumu için neler söylersin?

Ronaldo’nun bir kadroda olması her vakit kıymetlidir. Kendi bileceği bir iş. Yaptığı seçimler epeyce değerli. Yaşı ilerledi. Kupalar kazanabileceği bir gruba gitmek istiyor diye varsayım ediyorum. Ancak Ronaldo üzere kıymetli bir oyuncuyu herkes grubuna almak ister.

“TÜRKİYE’DE UYGUN BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIM”

Yunanistan’daki periyoduna ve son 3 yıldaki performansına baktığımızda istikrarlı bir Federico Macheda var. Bu istikrar devam edecek mi?

Pana’da hoş vakit içinder geçirdim. 40 gol attım. Beni memnun etti. Geçen sene sakatlık hayatıştım. Gol adedi daha azdı. Burada hoş bir başlangıç yapacağıma inanıyorum. Ankaragücü için elimden gelenin en düzgününü yapacağım.

KING, BALOTELLI, BERTOLACCI…

Spor Toto Muhteşem Lig’de şu anda forma giyen ve epey samimi olduğun arkadaşların var mı? Kimler olduğunu paylayabilir misin lütfen?

Türkiye’de fazlaca sevdiğim arkadaşlarım var. Örneğin; Kayserispor’da forma giyen Andrea Bertolacci, Adana Demirspor’dan Mario Balotelli ve Fenerbahçe’ye bu dönem transfer olan Joshua King yeterli arkadaşlarım içinde.

“KING, FENERBAHÇE’DE BAŞARILI OLACAKTIR”

King’i bize biraz anlatabilir misin? Fenerbahçe’de sence başarılı olacak mı, nedir fikrin?

Joshua King güzel futbolcu. Fenerbahçe’de de başarılı olur. Kaliteli bir insan ve kaliteli bir futbolcu. Onun için başarılı olacağına inanıyorum.

“OĞLUM BİR YANA, DÜNYA BİR YANA…”

Federico Macheda’nın âlâ bir golcü olmanın haricinde âlâ bir aile babası olup olmadığını merak ediyorum. Oğlu ile ilgili bir şeyler söylemek ister misin? Kendini âlâ bir aile babası olarak görüyor musun?

Açıkçası oğlum benim bu dünyadaki en büyük memnunluk kaynağım diyebilirim. Berbat bir an yaşarsınız ve mutsuz olursunuz ya… İşte bu biçimde bir durumda bile ona baktığımda dünya bir yana o bir yana oluyor. Yeterli bir aile babası olduğumu söyleyebilirim (gülerek).

“TARAFTARLARIMIZ BENİ HEYECANLANDIRIYOR”

Ankaragücü taraftarlarına Sporx aracılığıyla bir bildirinin var mı?

İlk maçtaki atmosfer mükemmeldi. Taraftarlarımız beni heyecanlandırıyor. Bu sene bizi önemli biçimde destekliyorlar. bu biçimde devam etsinler. Onlar bize her vakit takviye olsun. Biz de futbolcular olarak taraftarlarımızı memnun edelim.

FEDERICO MACHEDA İLE KISA KISA

Antrenman – Gelişim
Futbol – Hayat
Gol – Her şeyim
M.United – Aşk
Derbi – Tutku
Aile – Sevgi