“Gökkuşağı bayrağı döndürmek istemiyorum”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Dani Sophia, Lindemann'ın canlı grubuna kadar yeni gitarist. Rammstein'da değil, Lindemann'ın solo projesinde. 13 Haziran'da ilk kez Finlandiya'daki Turku'daki Rock Festivali'nde grupla yapacak. Ama Dani Sophia Online zaten harika bir takip -up var. 100.000'den fazla insan onu Instagram'da yalnız takip ediyor ve elektro gitardaki nefes kesen becerilerini kutluyor. Her şeyden önce, teknik olarak parlak süpürme, yani gitar telleri üzerinde metalde popüler olan “süpürme”, hayranları büyütüyor.

Dani Sophia ayrıca dikkatin bir kısmını diğer queer insanları vurgulamak için kullanıyor. Çünkü Sophia, genç bir trans kadın olarak büyük bir doğallık ve büyük kendine güven ile yaşıyor. Örneğin 31 Mart'ta, Trans Görünürlük Günü, Sophia “Halkı” için “anne sevgisi” yi ifade etti, kendini nefret ve korkuya karşı konumlandırdı ve karşılıklı anlayış için konuştu.

“Bana karşı yasalar yazılmadan hayatımı yaşa”

Bu nedenle, Sophia'nın gurur ayının başında önemli ölçüde daha kritik kelimeler bulması şaşırtıcı olabilir. Haziran, özellikle ABD'de, birçok LGBT gösterisi ve etkinliği ile bir ay, aynı zamanda Haziran 1969'da Stonewall isyanlarının anısına, 1969 queer insanların bir barın önünde ve önünde, şiddetli polis yarışlarını düzenli olarak savunan New York Christopher Caddesi'ndeki The Stonewall Inn'in önemli bir etkinliği.

Instagram Hikayesi Dani Sophia Gurur Ayı VesilesiyleDanisophia.Formalı/Instagram

Dani Sophia, 1 Haziran'da en genç Instagram hikayelerinden birini “Mutlu Gurur Ayı” sloganıyla açmasına rağmen, bu yıl kutlamak için bir neden bulacağını itiraf ediyor. “Dürüst olmak gerekirse: Sokaklarda bayraklar döndürmek istemiyorum. (…) Kahretsin, yalnız kalmak ve gitar çalmak ve benim gibi yasalar yazmadan hayatımı yaşamak istiyorum.” Amerika Birleşik Devletleri'nde, özellikle Başkan Donald Trump'ta, sosyal iklim, özellikle transseksüel insanlara karşı queer'e karşı yoğunlaşıyor. Ama aynı zamanda Avrupa'nın bazı bölgelerinde, her şeyden önce Macaristan'da benzer gelişmeler var.

“Benim için geçit töreni düzenleyen insanlara ihtiyacım yok,” diye devam ediyor Sophia. “Büyük gurur bayraklarının yükseltildiği bir Capitol binasına ihtiyacım yok. Sınırlı sayıda Rainbow-Apples izleme bileziğine veya gökkuşağı karlı kemirenlere ihtiyacım yok.” Sophia, tüm ay boyunca olan her şey için farkındalık yaratmayacağına söz veriyor. Bu aynı zamanda Trump hükümetinin transseksüel insanlara karşı siyasi misillemeleri anlamına gelmelidir.

“Cep telefonunuzda üç saniyeden fazla kaydırın ve anlayacaksınız,” diye yazıyor Sophia. Kendisi buradaki karanlık ruh halini daha da güçlendirmek istemedi. Sadece devrimci tartışmalar olarak algılanmadan hayatını yaşamak istedi. “Mutlu gurur, hepiniz, tekrar sikeyim, huzur içinde kalabilirsin ve istediğiniz gibi yaşayabilirsin,” Sophia başlangıçta Instagram hikayesini kapatır-ancak tüm takipçilerinizin güvenliği, sevgisi, desteği, popüler olmayan, özgürlük ve “şişman”, aynı zamanda kendini sevme için argo terimi olmasını dilediğiniz başka bir karoyu ekler. “Hepinizi seviyorum ve umarım harika bir gurur ayı geçirirsiniz.”

Berlin'de Christopher Street Günü (Christopher Caddesi'ndeki Stonewall isyanlarını da anımsatan) bu yıl 26 Temmuz Cumartesi günü kutlanıyor. Bununla birlikte, o kadar pembe görünmüyor: Bir queer'den yararlanmak isteyen sponsorlar, yıllarca çeşitli görüntü değişmiş bir sosyal iklim karşısında çekiliyor – ve böylece özellikle sadık değil, daha çok çırpınan müttefikler.